Vypočítání počtu slov a délky textu. – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vypočítání počtu slov a délky textu. – Pascal – Fórum – Programujte.comVypočítání počtu slov a délky textu. – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

školák
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 2. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den, Potřeboval bych od vás radu jak na tenhle příklad v Pascalu, děkuji.

Vytvoř program, který vypočítá počet slov a délku textu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.149.–
17. 2. 2016   #2
-
0
-

Délka textu se myslí počet znaků?

Počet slov: nejdříve si prohlédni nějaký text a podívej se, z čeho jsou slova v textu vytvořena.

hu 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
školák
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
17. 2. 2016   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
Ano, je to počet znaků.

Nahlásit jako SPAM
IP: 95.82.149.–
17. 2. 2016   #4
-
0
-

Jak ručně spočítáš počet znaků? Budeš si prstíčkem ukazovat písmenka ( a asi i mezery, tečky, čárky...) a počítat: jeden, dva, tři, čtyři.... Na konci textu po započítání posledního písmenka řekneš kolik jsi jich napočítal. Možná to zní legračně, ale vypadá to jako náznak algoritmu. Je třeba vědět, jak je text v paměti počítače uložen, co ho ukončuje. Počítač nemá prsty, asi to bude chtít jiné ukazovátko :).

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
17. 2. 2016   #5
-
0
-

Dobra otazka je, co jsi nasel googlem? A dalsi, hledal jsi?
https://www.google.cz/search?…

Co potrebujes?
- text
- seznam znaku
- cyklus, spise dva. Jeden prohledava text znak po znaku, druhy porovnava aktualni znak se seznamem znaku. Pokud se lisi nebo nastal konec textu, pak se jedna o konec slova.
V javascriptu to mas treba takto 

<script>
chars = "0123456789ABCDEF".split(""); // split vyrobi pole char = ['a','b'...]
str   = "af0bg1ch2di3ej".split(""); // pouze 0123 jsou znaky pro slovo (viz chars), "0 1 2 3", cili 4 slova, 4 znaky
slov  = 0;
znaku = 0;
bool0 = false;
for (i=0;i<str.length;i++)
  {
  bool1 = false;
  for (j=0;j<chars.length;j++)
    {
    if (str[i]==chars[j])
      {
      bool1 = true;
      znaku++;
      break;
      }
    }
  if (bool0 && !bool1) // resi stav dvou a vice mezer za sebou
    {
    slov++;
    }
  bool0 = bool1;
  }
if (bool1) // resi, ze posledni v retezci je pismeno
  {
  slov++;
  }

alert( chars + "\n" + str + "\n" + slov + "\n" + znaku );
</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:c8a8:28...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý