Vnořování prvků – Delphi – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Vnořování prvků – Delphi – Fórum – Programujte.comVnořování prvků – Delphi – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Mircosoft+1
Věrný člen
22. 2. 2016   #1
-
0
-

Google neví, fórum jsem projel pět let dozadu a nic... tak se radši zeptám.

Lazarus 1.4.2. Když na formulář vložím nějaký velkoplošný prvek (pagecontrol, groupbox, panel apod.) a pak do něj z nabídky natahám další prvky, chová se to celé jako skupina: posunutím rámečku posunu i prvky uvnitř, dá se jim nastavit align podle aktuální velikosti toho rámečku a podobně. Jenže když do nově vytvořeného rámečku přetáhnu starší prvky z jiného místa formuláře a ne z nabídky, chovají se, jak kdyby v rámečku nebyly: align je roztáhne přes celý formulář, posun rámečku s nimi nehne atd.. Hledal jsem nějakou vlastnost "parent" nebo něco na ten způsob, ale nenašel.

Existuje nějaká možnost, jak starší prvky fyzicky propojit s novými rámečky a stránkami, nebo se musí vložit znovu a zase jim od nuly naklikat všechny vlastnosti a události?

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.255.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Reklama
Reklama
mjseven0
Návštěvník
22. 2. 2016   #2
-
0
-

#1 Mircosoft
Buď ctrl+x a nasledně ctrl+v,
nebo
je do příslušného kontejneru přesuň v Component Tree v object inspectoru
nebo
by to mělo jít posunem příslušných řádku ve zdrojáku lfm souboru

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.113.32.–
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
22. 2. 2016   #3
-
0
-

Udělej to v object inspectoru. Pokud totiž přetáhneš jejich vizuál, tak je umístíš NAD panel (/page/cokoliv), nikoliv do něj.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
peter
~ Anonymní uživatel
2533 příspěvků
22. 2. 2016   #4
-
0
-

V QT (cpp) se treba s prvky dost spatne manipuluje (pres objekt inspector), kdyz tam mas grid box (prvek, ktery ti ostatni zarovnava do mrizky). Musel jsem editovat zdrojak formulare v textovem editoru.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:4563:b5...–
Mircosoft+1
Věrný člen
24. 2. 2016   #5
-
0
-

Díky všem, vyzkouším to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.106.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Aktivace prvku — založil Laz

Responzivnost prvků — založil reverse nitram

Sirky prvku — založil

Kombinace prvku — založil zdravim

Vypis n-prvku — založil Fisher

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý