Triger odešle událost aplikaci – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Triger odešle událost aplikaci – MySQL – Fórum – Programujte.comTriger odešle událost aplikaci – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

23. 2. 2016   #1
-
0
-

Ahoj,

potřebuji konzolovou aplikaci (C++ nebo C#) "informovat" o přidání řádku do tabulky. Pravidelné dotazování z aplikace se mi zdá neohrabané (ale je to jednoduché). Jako vstup aplikace lze použít soket, pojmenovanou rouru nebo přesměrovaný vstup aplikace. Zatím jsem narazil na lib_mysqludf_sys . Pokusy v minulosti skončily úspěšnou instalací viru. Bohužel se mi nepovedlo najít "Idiots Guide" pro její instalaci a použití. Jak na to?

MySQL 5.7, Windows 7

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
23. 2. 2016   #2
-
0
-

Našel jsem lib_mysqludf_sys.dll a uložil do adresáře plugin jak píšou v http://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/create-function-udf.html  Při pokusu spustit CREATE FUNCTION sys_exec RETURNS INTEGER SONAME 'lib_mysqludf_sys.dll';  obdržím chybu, nejde otevřít 'lib_mysqludf_sys.dll' , kód chyby 193. Zkoušel jsem to z MySQLWorkbench i řádkového klienta, obojí spuštěno jako správce.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
23. 2. 2016   #3
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
23. 2. 2016   #4
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
24. 2. 2016   #5
-
0
-

select sys_exec('echo "kecy" > e:/cosi.txt');  vytvoří soubor s obsahem kecy. Ale není to to, co potřebuji. Už jsem prohrabal obrovskou kopu hnoje a nemám nic. :( Jak vyřešit můj problém?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
24. 2. 2016   #6
-
0
-

#4 hlucheucho
curl neotevre odkaz v okne prohlizece, ale posle zdrojovy kod na stdout:

To retrieve the example.com homepage, type:

curl www.example.com
cURL defaults to displaying the output it retrieves to the standard output specified on the system (usually the terminal window). So running the command above would, on most systems, display the www.example.com source-code in the terminal window.

https://en.wikipedia.org/wiki/CURL

Pro otevreni odkazu v prohlizeci pouzij napr. 

sys_exec('iexplore.exe http://someurl.com')
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
P
~ Anonymní uživatel
212 příspěvků
24. 2. 2016   #7
-
0
-

#5 hlucheucho

select sys_exec('echo "kecy" > e:/cosi.txt');  vytvoří soubor s obsahem kecy. Ale není to to, co potřebuji. 

Ale je to to, co jsi zadal ze ma udelat :-)

Tak dej jako parametr funkce sys_exec() prikaz, ktery potrebujes, aby se provedl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.93.116.–
24. 2. 2016   #8
-
0
-

Nenašel jsem žádný manuál, jak má "command string" vypadat. Kromě toho select sys_exec('iexplore.exe https://www.seznam.cz/'); vrátí 1 a jinak nic neudělá. select sys_exec('C:\totalcmd\TOTALCMD64.EXE'); sice vrátí 0,  bych čekal spuštění příslušného exe, ale nic se nestane.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Triger DELETE během UPDATE — založil Pavelv

Vlastní událost — založil vigum

Udalost (event) z COM — založil NeviemNic

Facebook událost — založil erico9999

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý