Dobrý den,
předem bych chtěl říct, že prográmko není můj obor, prošel jsem hodně strohými základy a to navíc několik let zpět. Občas se pustím do nějakého webu av podstatě parazituji na free šablonách, které upravuji. Teď se potýkám s jednou situací, kdy potřebuji vypsat child hodnoty proměnné pomocí foreach:
foreach ($list_child as $term){
echo '<a>vypíše všechny child odkazy</a>';
}
Vše funguje jak má. Vypíše veškeré child které zde najde. Problém však nastává, když kliknu na jeden z vygenerovaný odkazů, stejná funkce se logicky provede na novém ID. Rozhodl jsem se tedy zavést novou proměnnou pro foreach $list_parent_child . Ta má za úkol zavést nadřazené ID současné kategorie. Akorát nevím, jak pořádně tento kód zavést aby fungoval tak, že pokud SOUČASNÉ ID má dítě, provede se první foreach, pokud nemá, provede se druhé. Napsal jsem to nějak takhle:
if ():
foreach($list_child as $term){
echo '<a>vypíše všechny child odkazy</a>';
}
else:
foreach($list_parent_child as $term){
echo '<a> vypíše všechny parent odkazy</a>';
}
endif:
Tento kód mi tak nějak funguje, uvedu-li v if($term->name == 0), avšak zjistil jsem, že mi v podstatě funguje jen na jedné jediné kategorii, čemuž už vůbec nerozumím. Problém tedy pro mě je, jak definovat v IF, že pokud první FOREACH vyhodí prázdné ECHO, aby se provedl druhý.
Tento problém jsem chtěl ještě obejít jedním způsobem, kdy jsem do prvního foreach nechal vyspat $term->term_id, které vlastně u každého vygenerovaného dokazu ovedl jeho ID číslo. Trošku dětinsky jsem myslel, že když term_id zavedu do proměnné a v kategorii bez child nevyhodí nic, cyklus oblbnu a donutím pokračovat v novém cyklu, avšak bez úspěchu.
Děkuji všem alespoň za přečtení a doufám v případné rady.
P.S.: Ano jde o WORDPRESS (respektive WOOCOMMERCE)