115200 bitů/sec (uvádí se jako max baudrate pro COM u PC), 1x start, 8 datových, 1x stop bitů. Vychází mi 11520 Bytů/sec. Pokud vzorek je 10 bitů, představuje 1,25 Byte. Takže počet přenesených vzorků za sekundu bude max. 11520 / 1,25 = 9216sps což představuje asi 2/3 toho, co potřebuješ při 60 mikrosec vzorkovací periodě. 9216sps by na zvuk stačilo při šířce pásma asi 4,5kHz (odpovídá šířce pásma AM rozhlasu; analogový telefon - pevná linka mívala asi 4kHz), musel bys to před vstupem do převodníku ostře oříznout dolní propustí. Pro 12kHz šířku pásma potřebuješ nejméně 24ksps - nejen navzorkovat ale i přenést do PC. Co se týče USB, doporučuji použít převodník par./USB FT245 od FTDI chips. Jejich API je dobře propracované a má kvalitní dokumentaci. Asi to bude chtít poladit konfiguraci - např. nastavit Latency Timer na kratší čas... Má to docela slušnou šanci na dostatečně rychlý přenos dat. Možná by stálo za pokus použít FT2232 jako převodník USB na SPI a testnout, kolik hodnot se dá naměřit a přenést např. se 24-bitovým převodníkem.
Práce s USB zařízením, které vytvoří virtuální COM, je stejná jako s obyčejným COMem, možná i narazí na stejné limity co se přenosových rychlostí týče. Z WinAPI potřebuješ asi tak 4 funkce.(CreateFile, WriteFile, ...). Lze použít i něco hotového, osvědčila se mi Tserial_Event.
Neustále měj na paměti, že Windows nejsou RTOS.
Nejjednodušší se mi jeví připojit mikrofon do příslušného vstupu audio karty PC :)
hu