Problem s fgetc – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problem s fgetc – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblem s fgetc – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Jan
~ Anonymní uživatel
145 příspěvků
25. 2. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den, mám problém s čtením čtením znaků ze souboru. Mám tuhle funkci:

void velikost_souboru(FILE soubor)
{
    int p;
    int delka = 0;
    while(( p = fgetc(soubor))!= EOF)
    {
        delka++;
    }
}

Soubor se povedlo otevřít bez problému. Když však načítám znaky se souboru pokaždé to spande na znaku    right row  (taková šipečka směřující doprava ) debuger ukazuje, že znak má hodnotu -1 . 

Děkuji všem za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96c9:6936:1045:...–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
25. 2. 2016   #2
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Jan
~ Anonymní uživatel
145 příspěvků
25. 2. 2016   #3
-
0
-

Děkuji za rychlou odpověď, ale co když budu potřebovat provádět operace s jednotlivými znaky pak je přece musím načíst a tenhle znak mi to nedovoluje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96c9:6936:1045:...–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
25. 2. 2016   #4
-
0
-

Ta šipka je pravděpodobně Ctrl+Z. Používá se pro označení konce textových souborů a fgetc nevrátí hodnotu toho znaku (26), ale ten EOF (-1). Když ten soubor otevřeš binárně (ve fopen dej mode "rb"), tak se tyhle šaškárny nebudou interpretovat a načte ti to všechno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 65 hostů

Podobná vlákna

Problém s IE — založil kECUB

Problém v C++ — založil Honza

Problém s FF — založil Janina

Problém s if else — založil Mortimer

Problem — založil Pavel

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý