Automatické vyplnění informací do formuláře z cizí databáze – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Automatické vyplnění informací do formuláře z cizí databáze – PHP – Fórum – Programujte.comAutomatické vyplnění informací do formuláře z cizí databáze – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
David
~ Anonymní uživatel
131 příspěvků
3. 3. 2016   #1
-
0
-

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat, vytvářím si SQL databází knihovnu. Tato databáze poběží na serveru a data chci do ní ukládat formulářem a to tak,že bych si chtěl zadat ISBN dané knihy a dle ISBN aby se mi načetli i ostatní údaje knihy jako autor,rok apod. Abych nemusel všechny údaje vkládat manuálně. Má otázka tedy je jak udělat abych mohl čerpat data z cizí databáze do mého vstupního formuláře a následně je uložit do mé databáze knihovna. Například stránky citace.com mají databází knih,ale nevím jestli je možné čerpat z její databáze knih a následně je přenést do mého formuláře.

Díky za info

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.4.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
3. 3. 2016   #2
-
0
-

#1 David
Není to příliš složité. Z toho webu to stáhneš příkazem 

$html = file_get_contents("http://www.citace.com/vytvoreni-citace?q=$isbn");

kde v $isbn budeš mít ISBN té knihy. Výsledek v $html si rozparsuješ a uložíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
4. 3. 2016   #3
-
0
-

Pokud chces pouzit cizi databazi, mozna by bylo dobre se jich zeptat. Pokud s tim budou souhlasit a maji tam admina, tak je schopen ti poslat primo vypis z db. podpora@citace.com

Pokud to chces tahat komplikovane ze stranky, tak pres file_get_contents si stranku stahnes do promenne a pak to pomoci XML parseru rozparsujes a vytahnes si z tama, co budes chtit.

Dalsi moznosti je pouzit excel nebo mozna radeji jiny tabulkovy program, ktery odmazava html tagy. Excel umi export do csv. import z csv do db je celkem bezna vec, umi to i phpmyadmin.
Zkopirujes stranku pres ctrl+(nebo oznacis jen tabulku), ctrl+c, ctrl+v do excelu, udelas export do csv, v phpmyadmin udelas import do pripravene tabulky. 3s prace :)
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:6d69:f4...–
David
~ Anonymní uživatel
131 příspěvků
4. 3. 2016   #4
-
0
-

#2 Kit

Díky za info,bohůžel zatím nemám žádne zkušenosti s parsováním. S PHP teprve začínam. Byl bych vděčný za nějaký přesnější postup,či odkaz kde je to možné nastudovat. Jelikož jsem zatím nic konkrétního a srozumitelně sepsaného na webu nenašel. Dík

Nahlásit jako SPAM
IP: 31.222.4.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
4. 3. 2016   #5
-
0
-

http://www.sitepoint.com/parsing-xml-with-simplexml/

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 141 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý