Lehce těžká bezradnost se seminární prací - sort a průměr – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Lehce těžká bezradnost se seminární prací - sort a průměr – Pascal – Fórum – Programujte.comLehce těžká bezradnost se seminární prací - sort a průměr – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

4. 3. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den, jak název napovídá, jsem v koncích se seminární prací. Samozřejmě nežádám, aby zde někdo dělal celý úkol za mě, ale potřebovala bych trošičku pošťouchnout správným směrem. Zadání:

"Uživatel zadá (do objektu Memo) několik (max. 20) celých čísel. Program je okopíruje do dalšího objektu Memo tak, že vymění maximální a minimální prvek. Dále spočítá aritmetický průměr čísel dělitelných 3. Ošetři proti špatnému = nečíselnému zadání."

Ztracená jsem v oblasti jak výměny nejvyššího a nejmenšího čísla tak průměru čísel dělitelných třemi. Jakákoliv pomoc by byla opravdu, opravdu vítána. Děkuji! :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 83.208.19.–
peter
~ Anonymní uživatel
4005 příspěvků
4. 3. 2016   #2
-
0
-

Memo je string nebo pole stringu, tusim.

Vytvoris si pole (array).
Cyklem budes cist z memo stringy, vybirat z toho cisla, napr "123" (string). Prevadet je na cisla 123 (integer) a ukladat do pole.
Pak uz si snadno cyklem zjistis, ktere cislo je max a min a ulozis si jejich pozice v poli. Prehodis je.
Cyklem prevedes pole do tvaru memo stringu.

 Spocitat prumer, kdyz je to pekne v poli, snad nebude takovy problem, ne?

<script>
// html/javascript
pole = [4,6,3,8,2,1];
alert(pole);
pos_min = 5;
pos_max = 3;
tmp = pole[pos_min];
pole[pos_min] = pole[pos_max];
pole[pos_max] = tmp;
alert(pole);
len = pole.lengthsum = 0;
for (i=0;i<len;i++) sum+=pole[i];
alert('prumer '+(sum/len))

</script>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:6d69:f4...–
Mircosoft+1
Věrný člen
8. 3. 2016   #3
-
0
-

Jestli se nemýlím, tak k jednotlivým řádkům v memu se leze přes vlastnost lines, která se chová jako pole:

MojeMemo[3]:='nejaky text';
DesatyRadek:=MojeMemo.lines[9]; {indexuje se od nuly}

Hledání minima a maxima v poli se dá najít např. u mě na stránce ve školní sekci.

Převod textu na číslo včetně kontroly správnosti umí příkaz Val.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.79.106.–
Chceš-li lepší odpověď, polož lepší otázku.
Moje stránka.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 1 host

Podobná vlákna

Pomoc se seminarni praci — založil Killer stc

Buble sort a select sort — založil Rasťo

Seminární práce — založil marwe.k

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý