Dvě třídy includeované do jednoho souboru se stejnými názvy vlastností – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dvě třídy includeované do jednoho souboru se stejnými názvy vlastností – C / C++ – Fórum – Programujte.comDvě třídy includeované do jednoho souboru se stejnými názvy vlastností – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bunsen Burner
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
5. 3. 2016   #1
-
0
-

Zdravím,
struktura projektu je následující:

Main.cpp 
ModuleOne.cpp
ModuleOne.h
ModuleTwo.cpp
ModuleTwo.h

ModuleOne.cpp a ModuleTwo.cpp obsahují implementaci tříd, které jsou definovány v jejich *.h souborech. Tyto .h soubory mají pro zjednodušení podobnou strukturu:

class ModuleOne
{
private:
int ResultInfo;
};

class ModuleTwo
{
private:
int ResultInfo;
};

Do souboru Main.cpp pak includuji #include "ModuleOne.h" a #include "ModuleTwo.h". Při pokusu o kompilaci končím na erroru: "Multiple definition of 'ResultInfo' ...".

Problém je zjevně v tom, že obě dvě třídy mají vlastnost, která se jmenuje stejně. Co mi ovšem nejde do hlavy je to, proč to něčemu vadí, když jsou obě private? Není právě toto jedna z věcí, které mají modifikátory přístupu zabránit?

A jak byste takový problém řešili? Je jasné, že přejmenováním proměnné asi nepřipadá v úvahu - bude-li nějaký interface, který by všechny "ModuleXXX.h" měly implementovat.

Děkuji za rady!

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.201.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
5. 3. 2016   #2
-
0
-

Budes tam mit nejakou jinou botu, tohle musi 100% projit bez problemu.

Proste sem dej funkcne nefunkcni komplet. Neco, co si muzem zkusit zkompilovat a tak...

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.91.152.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Bunsen Burner
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
6. 3. 2016   #3
-
0
-

KIIV:

Máte pravdu, šlo o jinou chybu.

Problém byl v tom, že jsem .h soubor chápal jako takový obecnější interface (obecnější v tom smyslu, že bude možné předepisovat i privátní vlastnosti).

To, co jsem pak udělal bylo, že v .cpp souborech reprezentujících třídu jsem znovu deklaroval int ResultInfo, na základě čehož začal pak překladač řvát.

Díky moc, za pomoc, vyřešeno.

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.201.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 112 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý