Problém s premennou – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Problém s premennou – C / C++ – Fórum – Programujte.comProblém s premennou – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
empis
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
6. 3. 2016   #1
-
0
-

Zdravím, robím si program na ovádanie openvz vps ale narazil som na problém ktorý sa mi nedarí opraviť. Konkrétne mám kód:

char* str = strtok(buffer, " ");
str = strtok (NULL, " ");
printf("VPS id: %s", str);
char comm[40];
FILE *fp;
char var[40];
sprintf(comm, "vzctl status %s | grep running",str);
fp = popen(comm, "r");
if(fgets(var, sizeof(var), fp) == NULL){
	if (send(new_fd, "OFF", 3, 0) == -1)
		perror("send");
}else{
	if (send(new_fd, "ON", 2, 0) == -1)
		perror("send");
}

Premenna buffer obsahuje vpsState (ID). Všetko funguje okrem toho že príkaz vypíše "Bad CT ID 1", ale vps s id 1 existuje. Keď dám do kódu príkaz rovno "vzctl status 1 | grep running" všetko funguje ako má. Myslím si že premenná str obsahuje nejaké skryté znaky ktoré nevidím a preto príkaz zlyhá, no nepodarilo sa mi to opraviť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.24.–
Reklama
Reklama
KIIV+42
God of flame
6. 3. 2016   #2
-
0
-

Co ti brani zobrazit si ten retezec po znacich? Doporucuju davat jednotlive znaky do uvozovek nebo tak, aby bylo jasne, ze se neco deje. (nebo primo vypisovat ascii kod ci hex)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
empis
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
7. 3. 2016   #3
-
0
-

Dal som to do úvodzoviek a zistil som že to čaká na nejaký další input alebo dačo take.
Výpise
VPS id: "

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.40.–
empis
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
7. 3. 2016   #4
-
0
-

Sakra, nechtiac som dal odoslať :D
Pokračovanie:
VPS id: "1

Potom znovu keď zadám prikaz. Výpis je:
VPS id: "1"VPS id: "2

Jedna sa o program, v ktorom využívam sockety. S clientu odosielam príkazy na server.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 87.197.40.–
KIIV+42
God of flame
7. 3. 2016   #5
-
0
-

by mohl byt znak noveho radku ci tak, kdyztak sscanf(str,"%d",&id);

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
empis
~ Anonymní uživatel
4 příspěvky
13. 3. 2016   #6
-
0
-

Ďakujem, funguje to skvele.

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 217.73.24.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 84 hostů

Podobná vlákna

Problém s if else — založil Mortimer

Problem s IF — založil Pepa Rohlik

Problem :) — založil FufurR

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý