Zdravím,
není ani tak důležité co dělám za konkrétní program, spíše jde o učební důvody jazyka. Snažím se program napsat pouze v čistém C++ s použitím primitivního typu char, bez vektorů, knihoven string.h atd. Takže mám několik nejasností, a tak doufám, že někdo zkušený mě je pomůže více objasnit.
V programu pracuji s velkým množstvím dat, které chci uložit do charu. Co mě není jasné:
- Do obyčejného charu můžu uložit jeden znak (nepřipadá v úvahu jeho využití po jednom znaku).
- Do pointer charu (char * a = "asd" ) můžu uložit nějaký řetezec, ale pouze při inicializaci za běhu programu není možné. Otázkou zůstává jak dlouhý. Moje úvaha usigned char = > 0-255. Při ASCII jeden znak => 1byte. Tudíž můžu zapsat do pointer charu 255 znaků - nulový znak ?
- Pokud budu potřebovat pracovat s delším textem jak > 256 znaků, je možné pořád pracovat s char typem, rozdělit na více charů?
- Možnost jak za běhu programu zapisovat data je pouze přes dynamicky alokovanou paměť, nemam pravdu?
- Má se smysl pachtit se samotným charem? (Určitě né, string.h, vektor by to vše vyřešilo...) I přesto bych ocenil váš názor
Děkuji za případnou reakci.