Aké kódovanie používa čítanie súborov Pascal – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Aké kódovanie používa čítanie súborov Pascal – Pascal – Fórum – Programujte.comAké kódovanie používa čítanie súborov Pascal – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bellwar0
Duch
6. 3. 2016   #1
-
0
-

Rád by som sa spýtal čí tu niekto vie aké kódovanie používa Pascal na čítanie suborov.

Chcem použiť súbory ako slovník pre preklad z nemčiny do slovenčiny.
Čo znamená niečo takéto

erletzt sein == byť zranený/á
dicht == hustý/á
gefährlich == nebezpečný/á

Pascal mi to nevie čítať správne v žiadnom kódovaní.
Ak viete aké mám použiť a ak neni časté, ako dokážem prekonvertovať spomínane subory?

Vopred ďakujem za odpoveď.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.104.–
Reklama
Reklama
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
6. 3. 2016   #2
-
0
-

#1 Bellwar
U čtení souboru je kódování nepodstatné, problém máš se zobrazováním. Nepíšeš verzi Pascalu ani v jakém OS to provozuješ. tak těžko radit. Každopádně si sjednoť kódování v souboru a v OS.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
Bellwar0
Duch
6. 3. 2016   #3
-
0
-

#2 JoDiK
No ak to dobre pozerám mal by to byť Free Pascal IDE pre Win32 verzia 1.0.12 a Compiler 3.0.0? Dúfam, že to je ono. Na Windows 10 64-bit   čo asi nie je najlepšie a najbližšie si plánujem pozreť niečo o lazaruse. No chcem ešte dokončiť tento projekt.

Moje velké znalosti ala prvý program co píšem lebo som sa naštval na školu, kde učia závratnou rychlosťou (cyklus FOR berieme uz mesiac a volačo....), a všetko si hladám na wiki od free pascalu a skúšam pokus omyl.

Ale keďže to je (aspoň myslím) konzola? Musel som zmenit písmo na restované aby vobec výstup zo samotného Pascalu bol čitatelný ale text ktorý mi prečíta zo súboru a potom jednoducho vypíše na výstupnú obrazovku je v znakoch ako napr ß uplne iný zničený a nájdem na miesto toho same divné znaky.

Súbor ukladám cez obyčajný txt v poznámkovom bloku.

K tomu aj znak ktorý ide napisat v editore, my na výstupnej obrazovke napíše ako par neznámych znakov. Ale to je iná tema čo sem nepatrí.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.104.–
JoDiK
~ Anonymní uživatel
981 příspěvků
7. 3. 2016   #4
-
0
-

#3 Bellwar
Jestli máš výstup do konzoly, tak tvé problémy způsobuje odvěký problém windowsů, které mají kódování Windows1250, ale v konzole Latin2. Takže buď ten textový soubor napiš v takovém editoru, který umí Latin2, nebo ho před použitím překonvertuj (třeba v PSPadu), případně si napiš (stáhni) konverzní proceduru do Pascalu a překonvertuj v něm.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.103.228.–
Bellwar0
Duch
7. 3. 2016   #5
-
0
-

#4 JoDiK
Veľmi pekne ďakujem, ja som skúšal konvertovať v PSPade rôzne kódovania ale asi som ho preskočil.

Aj ked by som radšej konvertoval výstup do Win...1250 a mal iné písmo, ale mám pocit, že to je o čosi zložitejšie, tak len teda budem musieť súbory konvertovať do Latin2.

Každopádne, už to ide a ďakujem ešte raz.   

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.104.–
Kit+11
Guru
7. 3. 2016   #6
-
0
-

#5 Bellwar
Místo Poznámkového bloku použij pro vytváření (a správu) slovníku svůj program. Problémy s kódováním tím odpadnou.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Sniper
~ Anonymní uživatel
184 příspěvků
7. 3. 2016   #7
-
0
-

A proč nepoužiješ všude UTF8? Pro zobrazení existuje funkce UTF8ToConsole, ale v Laz 1.6 (FPC 3.0) už ani ta není potřeba, převede si to samo, leda bys používal přímo WinAPI volání.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.179.201.–
Bellwar0
Duch
7. 3. 2016   #8
-
0
-

#6 Kit
Moc programovať neviem, dosť mám pri práci s TXT súbormi a všetky slová mám uložene vo Worde odkial ich prepisujem do TXT súboru a ponovom konvertujem este do Latin2.

#7 Sniper
Neviem, prvý krát o niečom takom počujem. Skúšal som niečo nájsť ale moc toho neni, tak či by si mi vedel trožka bližšie povedať, čo myslíš. Nikdy som sa s tým nestretol.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.104.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 21 hostů

Podobná vlákna

Citanie textovych suborov — založil dudo1904

Aké delenie ? — založil Michal Vrábel

Kodovanie — založil Marty_SVK

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý