Přidání knihy do DB – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Přidání knihy do DB – PHP – Fórum – Programujte.comPřidání knihy do DB – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Mortem
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
9. 3. 2016   #1
-
0
-

Zdravím mám vytvořené 2 tabulky Autor (jmeno, zivotopis) a Kniha (nazev, autor_id, obsah, rok_vydani) potřeboval bych udělat aby se ta kniha přidala s tím Autorem (jmenem), četl jsem něco o Join a tak nic nefunguje umím pouze přidavat do jedné tabulky jednu tabulku jak selecnu třebas to id autora aby se mi zapsalo do tabulky knihy (id_autora) mám zatím toto to mi zapisuje pouze do jedné tabulky a potřebuju abych vytahl id autora do tabulky knihy. Snad mě chápete nevím jak to lepe napsat.
 

<?php
$errors = array();
$pom = "1";
if (isset($_POST['pridat'])) {

    $jmeno = $_POST['jmeno'];
    $zivotopis = $_POST['zivotopis'];

    if (empty($jmeno)) {
        array_push($errors, 'Musí být vyplněno jméno autora!');
    }

    if (empty($errors)) {
        $zapis = mysqli_query($con, "INSERT INTO autor (jmeno,zivotopis) VALUES ('$jmeno','$zivotopis')"); 
        echo "<p class='hlaska'>Autor byl úspěšně přidán. <a class='hlaska' href='administrace.php?stranka=Pridat-autora'>Přejít zpět</a></p>";
        echo "<meta http-equiv='refresh' content='1;url=administrace.php?stranka=Pridat-autora'>";
        die();
        $pom = "0";
    }
}




if ($pom == "1") {
    ?>   
Nahlásit jako SPAM
IP: 193.179.111.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
9. 3. 2016   #2
-
0
-

- autor muze napsat vice knizek
- knizka muze mit vic autoru

Takze to mas spatne? 3 tabulky je treba.

Mas tabulku knizka (id_knizka, nazev). Mas tabulku autor (id_autor, jmeno). A mas tabulku autor_knizka (id_autor, id_knizka)
- vkladani INSERT knizka, INSERT autor, INSERT knizka_autor, INSERT knizka_autor, INSERT knizka_autor, ... (podle poctu autoru)
- cteni, zalezi na tom, co chces vytahnout
-- seznam knizek z tabulky knizka
-- seznam autoru
-- knizku a jeji autory
--- autory jako string
--- autory jako jmena

SELECT
  b.nazev,
  c.jmeno
FROM
  knizka_autor a
  LEFT JOIN knizka b ON b.id_knizka=a.id_knizka
  LEFT JOIN autor c ON c.id_autor=a.id_autor

kdyz to budes chtit jako string, tak tam das GROUP BY a.id_knizka a GROUP_CONCAT (c.jmeno). To si najdes googlem, jak se presne pise, kam se pise separator mezi jmeny a pod.

Nebo to muzes zplacat vsechno do jedne tabulky a mit autory duplicitne.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.84.199.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Podobná vlákna

Knihy — založil koudis

Knihy — založil midin

Knihy — založil koudis

Knihy + rada — založil DSalieri

Knihy o programovani — založil Jakub Sůva

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý