Jak reprezentovat (a ukládat) vrácený řádek dotazu SQLite databáze – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Jak reprezentovat (a ukládat) vrácený řádek dotazu SQLite databáze – C / C++ – Fórum – Programujte.comJak reprezentovat (a ukládat) vrácený řádek dotazu SQLite databáze – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Bunsen Burner
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
12. 3. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den,

píšu aplikaci, která bude nějakým způsobem pracovat s existující SQLite databází.

Tuto databázi v C++ normálně otevřu, pomocí sqlite3_open(...) a následně bych z ní chtěl vytahovat data, řádek po řádku a někam si je ukládat.

Předpokládám, že neznám předem počet řádků, které můžu získat.

Tutoriály na sqlite.org se trochu rozchází v tom, jak pracovat se zasíláním dotazů - jsou tu funkce sqlite3_exec() a dvojice sqlite_prepare(), sqlite_step(). Logickou úvahou docházím k tommu, že asi bude vhodné použít tu dvojici. Připravím dotaz a budu volat sqlite_step() dokud budou záznamy v databázi ke krokování.

Existuje nějaký best practice, nebo doporučení, jak pak ale ukládat data z těch řádků databáze ven? Chci si vlastně vytvořit něco na způsob pole polí... takže asi struktura? Nejsem si zde vůbec jistý jak na to. Poradíte mi, jak vhodně ukládat data reprezentující řádky do proměnné, kterou budu dále 

Děkuji,

Bunsen

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.201.–
Reklama
Reklama
Bunsen Burner
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
12. 3. 2016   #2
-
0
-

Nakonec jsem to vyřešil. Jako nejrozumnější volba pro reprezentaci řádku se (zcela logicky, nevím, proč jsem to v tom neviděl hned) nabízí použití struktury.

Představíme-li si databázovou tabulku:

+-----+-------------------+-----------+
|  ID |  Mail             | TimeAdded |
+-----+-------------------+-----------+
|  1  | Random@mail.com   |12231331315|
|  2  | another@gmail.com |12245221444|
+-------------------------+-----------+

Kde ID je integer, Mail je varchar/string, TimeAdded je Integer (epoch time), pak struktura odpovídající jednomu řádku této tabulky bude vypadat takto:

typedef struct
{
int ID;
std::string mail;
int TimeAdded;
} DBT_Contacts;

Pro možnou reprezentaci celé tabulky záznamů je pak vhodnou volbou vector<DBT_Contacts> z <vector>nabízené v základu C++. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.201.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 82 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý