Dynamicka alokace pameti - Heap overflow – Pascal – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Dynamicka alokace pameti - Heap overflow – Pascal – Fórum – Programujte.comDynamicka alokace pameti - Heap overflow – Pascal – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Milos
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
14. 2. 2007   #1
-
0
-

Kdo mi poradite, co s touhle hlaskou?
Error 203: Heap overflow error.

Nacitam do dynamicky alokovane pameti asi 60MB dat, kazda bunka je TYPE slozeny z sesti cisel. No a po chvili ten zasobnik pretece, tak to musim hlidat a to co se vejde setridim a ulozim do jineho souboru a pokracuji v nacitani atd.
Vzhledem k tomu, ze mam 2GB pameti, tak se to bez problemu vejde, akorat nevim jak na to :)
Dik.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Reklama
Reklama
Laaca
~ Anonymní uživatel
225 příspěvků
14. 2. 2007   #2
-
0
-

Jestli máš Turbo pascal, tak ten vidí jenom 64MB paměti. Zkus to ve Freepascalu, ten je novější a vidí paměť celou. Další věc je, že i když máš takhle hodně paměti, tak ti ji tvůj OS nemusí přidělit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Mircosoft
~ Anonymní uživatel
571 příspěvků
15. 2. 2007   #3
-
0
-

Jestli používáš New a Getmem (které tuhle chybu hlásí), tak ty se v TP v real módu dostanou jen k 640 KB základní paměti (do toho se ale musí vejít ještě program a všechny globální statické proměnné). K 64 MB (možná víc, ale nejsem si jistý) se v real módu můžeš dostat využitím služeb XMS, což je ale poměrně těžkopádné řešení (řekl bych, že průběžné ukládání na disk je jednodušší). Lepší je 32bitový Freepascal a práce v chráněném režimu, jak píše Laaca.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Laaca0
Stálý člen
15. 2. 2007   #4
-
0
-

Jasně, ale TP/BP funguje i v 16-bitovém chráněném režimu. Při kompilaci akorát zaškrtneš, že nechceš kompilovat pro real, ale pro protekt. Takhle se právě dostaneš až k 64 MB paměti.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
DOS-u-akbar
Milos
~ Anonymní uživatel
25 příspěvků
1. 3. 2007   #5
-
0
-

Diky za rady, FreePascal to zvladl a ted uz jsem schopnej zpracovavat soubory o velikosti stovek MB.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý