Číslování pomocí smyčky – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Číslování pomocí smyčky – C / C++ – Fórum – Programujte.comČíslování pomocí smyčky – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

12. 3. 2016   #1
-
0
-

Dobrý večer, promiňte mi možná primitivní a možná nesmyslný dotaz, ale chtěl bych poprosit kohokoliv jestli by si věděl rady s následujícím: v projektu mám několik radiobuttonů, pojmenovaných např. radio1 až radio20 rozdělených pomocí panelu do dvojic. Dále mám tlačítko, které mi při stisku zjišťuje, který radiobutton je kde zaškrtnut.
Dotaz tedy zní: je možné se dotazovat na stav těchto rádií pomocí cyklu for tak, aby si cyklus sám zkoumal očíslovaná rádia, tj. od radio1, radio2... až po radio20? (jestli si může sám posouvat ty čísla v názvech)

Děkuji za všechny podněty.

P.S. Jsem v C# teprve úplná lama, tak se na mě nezlobte. :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.61.48.–
Hunty
~ Anonymní uživatel
48 příspěvků
12. 3. 2016   #2
-
0
-


C# related by měl být v tomto fóru: http://programujte.com/forum/diskuze/3-net/

Dále by bylo dobré znát jaký framework používáš (pro tvoření toho GUI). Pokud 'radio' označuje objekt, nikoli řetězec, není možné k objektu přistupovat přes vytvoření stringu "radio{iterator}".

Mohl bys vytvořit například vektor nebo mapu, která by obsahovala poitery na jednotlivé radiobuttony. K těm by ses pak dostal přes jejich index (for look by tento index určoval). C# ale neovládám, takže ti můžu poradit jen takto.

:-)
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.22.125.–
BDS+3
Věrný člen
13. 3. 2016   #3
-
0
-

#1 Tondavejtaha
 Jak píše Hunty, jsi v blbé sekci

        private void Test(object sender, EventArgs e)
        {
            RadioButton rb = GetCheckedButton(panel1);
            if (rb != null)
            {
                string msg = (0 == rb.Name.CompareTo("radioButton2")) ? "BINGO!!!" : rb.Name;
                // ty asi to budeš porovnávat přes switch..
                MessageBox.Show(msg, "Checked");
            }
        }
        /// <summary>
        /// vrátit označený radiobutton
        /// </summary>
        /// <param name="panel">panel s radiobuttony</param>
        /// <returns>pokud nic nenajde vrátí null</returns>
        private RadioButton GetCheckedButton(Panel panel)
        {
            foreach (Control con in panel.Controls)
            {
                if (con is RadioButton)
                {
                    RadioButton rb = con as RadioButton;
                    if (rb.Checked) return rb;
                }
            }
            return null;
        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W11 :)
Tondavejtaha
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
13. 3. 2016   #4
-
0
-

#3 BDS
To jste mi hoši zavařili makovici. :-) Děkuji za odpovědi, vyzkouším to.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.61.48.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 30 hostů

Podobná vlákna

Číslování řádků — založil Forrest

číslování řádků — založil danny04

Smyčky — založil

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý