Morse decode, odriadkovanie – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Morse decode, odriadkovanie – C / C++ – Fórum – Programujte.comMorse decode, odriadkovanie – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
nord0
Newbie
13. 3. 2016   #1
-
0
-

Zdravim, ucim sa programovat a mam takyto problem.

to nacitanie a vypis asi nebude vporiadku, ale moc tomu nerozumiem.. ak v morse kode napisem jednotlive znaky oddelene medzerou(nejake slovo), tak mi ich sice vypise ale neodriadkuje. Ako by som mohol docielit odriadkovanie celeho vypisu, teda nastavenie kurzora na novy riadok ? Dakujem za kazdu radu a poucenie :)

#include <iostream>
#include <cstdio>
#include <map>


void main(void)
{

    char str[10];
	
	std::map< std::string, char > map_decode;
	map_decode[".-"]   = 'A';		  	  map_decode["-----"] = '0';
	map_decode["-..."]  = 'B';			  map_decode[".----"] = '1';
	map_decode["-.-."] = 'C';		      map_decode["..---"] = '2';
	map_decode["-.."]  = 'D';			  map_decode["...--"] = '3';
	map_decode["."]    = 'E';			  map_decode["....-"] = '4';
	map_decode["..-."] = 'F';		      map_decode["....."] = '5';
	map_decode["--."]  = 'G';			  map_decode["-...."] = '6';
	map_decode["...."] = 'H';			  map_decode["--..."] = '7';
	map_decode[".."]   = 'I';			  map_decode["---.."] = '8';
	map_decode[".---"] = 'J';			  map_decode["----."] = '9';
	map_decode["-.-"]  = 'K';			   
	map_decode[".-.."] = 'L';
	map_decode["--"]   = 'M';
	map_decode["-."]   = 'N';
	map_decode["---"]  = 'O';
	map_decode[".--."] = 'P';
	map_decode["--.-"] = 'Q';
	map_decode[".-."]  = 'R';
	map_decode["..."]  = 'S';
	map_decode["-"]    = 'T';
	map_decode["..-"]  = 'U';
	map_decode["...-"] = 'V';
	map_decode[".--"]  = 'W';
	map_decode["-..-"] = 'X';
	map_decode["-.--"] = 'Y';
	map_decode["--.."] = 'Z';

	while (1) {
		scanf("%s", &str);
		printf("%c", map_decode[str]);
	}
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.181.130.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
13. 3. 2016   #2
-
0
-

"Vytisknout" znak <CR>. Takže printf("\r") by mělo tisknout prázdný řádek.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
nord0
Newbie
13. 3. 2016   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
ale to vypise riadok za kazdym znakom.. Neviem ako to vyriesit aby vypisalo znaky za sebou odriadkovalo a musim pouzit scanf a printf

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.181.130.–
hlucheucho+10
Posthunter
14. 3. 2016   #4
-
0
-

Tak musíš konec řádku vypsat až když to potřebuješ.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
nord0
Newbie
14. 3. 2016   #5
-
0
-

#4 hlucheucho
Ja som presne vedel co mam urobit. Nevedel som ako to urobit, kedze sa ucim.  
Po par clankoch ktore som prestudoval so to poriesil takto. Je to dobre? Dalo by sa to lepsie vyriesit? resp.inak, jednoduchsie?

char text[1000];			  
	while (fgets(text, sizeof(text), stdin)) {
		size_t dlzka = strlen(text);
		int podmienka = 0;
		while (podmienka < dlzka)
		{
			char prevod[6];
			sscanf(text + podmienka, "%s", prevod);
			podmienka += strlen(prevod) + 1;
			printf("%c", map_decode[prevod]);
		}
		printf("\n");
	}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.181.130.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 88 hostů

Podobná vlákna

Odriadkovanie prispevku — založil devilfish

C++ decode pictures — založil JirkaX

Morseova abeceda — založil hejnallukas

Morseovka v Javě — založil blondyna

C# - pípání morseovky — založil jarda

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý