začal jsem dělat pythonchalenge, ale hned u prvního úkolu jsem narazil na problém. text jsem v pohodě rozluštil, ale nepochopil jsem co mám do url zadat. díval jsem se tam i na fórum ale stejně nevímco tam zadat. pls radu!
Fórum › Python
Pythonchalenge
Jen pro pořádek (protože to již jednou bylo v jiném tématu), pro ty, co sem zavítají cíleně nebo i náhodou:
Pythochallenge je návykový, na to pozor. Ale taky je dost těžký. Čím výše, tím více. Bez angličtiny to nepůjde. Pokud by se náhodou zde rozvinula diskuze na toto téma, upozorňuji všechny, že i zde platí pravidla http://www.pythonchallenge.com/forums/viewtopic.php?t=2&sid=8fa2a3f63a9a03d6212004a54f04be11
Kromě jiného zákaz přímého jmenování řešení nebo nápomocných modulů. Dovoleny jsou jen jaksi směrovky, ukazatele, "vyhýbavé odpovědi" kudy se vydat nebo nevydat. Proč taková přísná pravidla? Cílem pythonchallenge není jen zvládanout levely, ale taky se po cestě nečemu přiučit a naučit se myslet, kombinovat. Neberte tuto radost či starost nikomu. Když něco víte, neznamená, že to musíte říct. A když na to někdo nemá, tak na to nebude mít, ani když mu řeknete plné řešení. Tím ho programovat nenaučíte a nová level mu nebude k ničemu, protože je většinou težší než předchozí, takže bude po vás požadovat další hotové řešení ....
Ještě jednou říkám pro všechny zájemce - není to lehké a nebuďte naštvaní, když budete dostávat nepřímé odpovědi.
Mnoho zdaru!
adresa
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
já vím co je to url. já nevím co tam mám zadat. díval jsem se na fórum na pythonchallenge a tak tam se to taky řešilo, četl jsem si všechny příspěvky, ale s mojí chabou angličtinou jsem toho moc nepochopil, takže nevím kudy dál. proto píšu sem.
To geon:já jsem to aj přeložil. ale stejně jsem to nepochopil. potom jsem si našel to téma kde jste to vysvětlovali blujackerovi(ty s frelundem) a po hodina zkoušení jsem na to kápl
teď jsem u druhého úkoluvůbec nevím co mám dělat a to jsem si myslel že to horší než u jedničky být nemůže...
už vím co mám dělat...jsem si špatně přeložil část "page source".
tak jsem u čtvrté lekce. tu třetí jsem udělal bez modulu re protože jsem ho neuměl používat...
To geon:já jsem jsi četl manuál k němu. ale nevěděl jsem jak ho použít. nikde jsem nenašel příklad použití. ale poté co jsem se dostal dál jsem měl možnost se podívat na řešení a z tomo jsem to pochopil:))
Já jsem na 3. levelu, a trochu mit to leze na mozek ... vždycky vymyslim triviální řešení který ovšem obsahuje spoustu podminek, cyklů, ... a pak někde udělám chybu a je to :( ... dokonce jsem přišel na jednoduchý řešení a vyhodilo mi to "přijatelnej výsledek" ale chyba .. Dost to leze na mozek :-D
jinak do nezačal tak doporučuju !
člověk si tim procvičí nervy (a mozek)
To to_jsem_ja:
- to neni hezký !... měl možnost se podívat na řešení ...
moje skripty v Pythonu najdete na http://www.beta.tym.cz/index.php?n=Py.Skripty
To tirio:co na tom není hezkého? každý kdo se dostane do dalšího kola má možnost podívat se na řešení všech předchozích levelů.
To nitwitt:lol, tak si dej stránku kam ses dostal do oblíbených nebo si ji zkopíruj do poznámkového bloku a pak si ji akorát pomocí copy&paste zkopíruj do url prohlížeče
neporadí mi někdo co se po mě chce v pátém levelu?akorát drobné nasměrování, protože nechápu zadání...
btw: není nějaké velké české fórum zaměřené na pychallenge, abych nemusel furt otravovat tady?
není, neotravuješ.
Není to jen programátorský hlavolam, ale tentokrát i jazykový. Prostě zkus vyslovovat ty dvě slova, a pokud se budeš posloouchat a budeš to říkat dohromady a patřičně zkomoleně a rychle, vyjde ti z toho ..... , kterým budeš schopen zrasovat zdrojový soubor.
To geon:díky, jazykovou hříčku už se mi podařit vyřešilo, ale tu programátorskou ještě ne. jaký zdrojový soubor tím mám zrasovat?
nemůžu na to přijít. ono tam toho na výběr moc není a stejně se mi zdá že mi něco uniklo. navíc si nejsem jestý jestli jsem ten ..... použil správně. protože když tím nějaký text převedu tak se vůbec nezmění, akorát na začátek a na konec se přidá pár znaků:(((
http://www.pythonchallenge.com/forums/viewtopic.php?t=8&postdays=0&postorder=asc&start=0 - spousta pomocných nápověd, dokonce tam najdeš i dotaz ode mne, který jsi ale asi již vyřešil. Zbývá ti najít data, na kterýách bys nalezený modul použil, že? Nejdřív potřebuješ jméno dat (to by mělo být někde ve dzroji stránky) a pak místo (to bys měl najít logicky nebo metodou pokus-omyl), odkud ty data stáhnout. To hlavní ale pak přijde:-) Jak ty data po zrasování interpretovat. Hodně zábavy! ;-)
To to_jsem_ja: sorry blbě jsem to pochopil
moje skripty v Pythonu najdete na http://www.beta.tym.cz/index.php?n=Py.Skripty
To tirio:nevadí...
for all: musím říct že ta pátá lekce je nad mé síly...snad někdy později. ale i ty čtyři je pro mě úspěch:))
No já jsem to přes "kyicrpylq()" nedělal, použil jsem ord a chr. Ve výsledku mi to z pár písmen udělalo jiné znaky, ale nakonec jsem tu větu rozluštil. A skončil jsem, jelikož taky nevím co mám napsat do url..
Zkusil jsem kyicrpylq.htm a kyicrpylq(přeložené).htm a nic. Když jsem tam dal to přeložené, jen se mi napsalo "that's a handy little function. isn't it?" :D
zdravim, zacal som to ribot i ja, no ale skoncil som na trojke...Predchadzajuce levely boly o fasa mysleni, az som sa cudoval aky je tento.
Pochopil som o co ide ze pismenko ma troch bodyguardov, to mi je jasne, ale jak spravim to ze sa mi vyfiltruje iba take pipsmeno? MOdUL re? kopnite ma pls, bo nemam s tymto skusenosti :)
dik
no hmm, nasiel som nejake tutory ale je to po anglicky a toto je uz mimo moje znalosti... Nie je o tom nejaky navod v CZ/SK? Bol by som vam vdacny :)
To stanke:měl jsem stejný problém...a nakonec jsem to vyřešil dosti neohrabaně bez modulu re(s modulem string)...ale teď už umím používat i modul re:)))
bohužel o ničem českém nevím. doporučuji nainstalovat slovník a překládat:/
To shgazda:jj. ten úkol je dost na hlavu...dlouho jsem na to nemohl přijít a to mi geon radil a četl jsem různá fóra. a pak jak jsem na to přišel tak jsem si řekl že jsem blb:D
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Moderátoři diskuze