Pythonchalenge – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pythonchalenge – Python – Fórum – Programujte.comPythonchalenge – Python – Fórum – Programujte.com

to_jsem_ja0
Stálý člen
14. 2. 2007   #1
-
0
-

začal jsem dělat pythonchalenge, ale hned u prvního úkolu jsem narazil na problém. text jsem v pohodě rozluštil, ale nepochopil jsem co mám do url zadat. díval jsem se tam i na fórum ale stejně nevímco tam zadat. pls radu!

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
geon
~ Anonymní uživatel
1067 příspěvků
14. 2. 2007   #2
-
0
-

Jen pro pořádek (protože to již jednou bylo v jiném tématu), pro ty, co sem zavítají cíleně nebo i náhodou:

Pythochallenge je návykový, na to pozor. Ale taky je dost těžký. Čím výše, tím více. Bez angličtiny to nepůjde. Pokud by se náhodou zde rozvinula diskuze na toto téma, upozorňuji všechny, že i zde platí pravidla http://www.pythonchallenge.com/forums/viewtopic.php?t=2&sid=8fa2a3f63a9a03d6212004a54f04be11

Kromě jiného zákaz přímého jmenování řešení nebo nápomocných modulů. Dovoleny jsou jen jaksi směrovky, ukazatele, "vyhýbavé odpovědi" kudy se vydat nebo nevydat. Proč taková přísná pravidla? Cílem pythonchallenge není jen zvládanout levely, ale taky se po cestě nečemu přiučit a naučit se myslet, kombinovat. Neberte tuto radost či starost nikomu. Když něco víte, neznamená, že to musíte říct. A když na to někdo nemá, tak na to nebude mít, ani když mu řeknete plné řešení. Tím ho programovat nenaučíte a nová level mu nebude k ničemu, protože je většinou težší než předchozí, takže bude po vás požadovat další hotové řešení ....

Ještě jednou říkám pro všechny zájemce - není to lehké a nebuďte naštvaní, když budete dostávat nepřímé odpovědi.

Mnoho zdaru!

Nahlásit jako SPAM
VojtaK0
Návštěvník
14. 2. 2007   #3
-
0
-

To to_jsem_ja:
Url to je něco odkaz třeba soubor nebo web.

Nahlásit jako SPAM
Jakub Vojáček
~ Moderátor
0
Grafoman
14. 2. 2007   #4
-
0
-

adresa

Nahlásit jako SPAM
Navštivte server Matematika pro každého
Najdete zde články zabývající se matematikou základních a středních škol a databázi hlavolamů.
Pro vyzkoušení Vaš
to_jsem_ja0
Stálý člen
14. 2. 2007   #5
-
0
-

já vím co je to url. já nevím co tam mám zadat. díval jsem se na fórum na pythonchallenge a tak tam se to taky řešilo, četl jsem si všechny příspěvky, ale s mojí chabou angličtinou jsem toho moc nepochopil, takže nevím kudy dál. proto píšu sem.

Nahlásit jako SPAM
geon0
Grafoman
14. 2. 2007   #6
-
0
-

jo, musíš si nejdřív přeložit co ti tam píšou, a pak to udělat. Dobrá motivace na to se učit anglicky, ne?

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
to_jsem_ja0
Stálý člen
14. 2. 2007   #7
-
0
-

To geon:já jsem to aj přeložil. ale stejně jsem to nepochopil. potom jsem si našel to téma kde jste to vysvětlovali blujackerovi(ty s frelundem) a po hodina zkoušení jsem na to kápl

Nahlásit jako SPAM
to_jsem_ja0
Stálý člen
14. 2. 2007   #8
-
0
-

teď jsem u druhého úkoluvůbec nevím co mám dělat a to jsem si myslel že to horší než u jedničky být nemůže...

Nahlásit jako SPAM
geon0
Grafoman
14. 2. 2007   #9
-
0
-

každá další úrověn je o stupen těžší, připraqv se na to.
Tady bych snad pomohl s překladem, s ničím jiným: Najdi znaky, které se vyskytují nejméně často.

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
to_jsem_ja0
Stálý člen
14. 2. 2007   #10
-
0
-

už vím co mám dělat...jsem si špatně přeložil část "page source".

Nahlásit jako SPAM
to_jsem_ja0
Stálý člen
15. 2. 2007   #11
-
0
-

tak jsem u čtvrté lekce. tu třetí jsem udělal bez modulu re protože jsem ho neuměl používat...

Nahlásit jako SPAM
geon0
Grafoman
15. 2. 2007   #12
-
0
-

:-(, protože jednak ten algoritmus musí vypdat "hnusně", jednak si promarnil příležitost se re naučit a jednak ti to bude v dalších lekcích chybět ....

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
to_jsem_ja0
Stálý člen
15. 2. 2007   #13
-
0
-

To geon:já jsem jsi četl manuál k němu. ale nevěděl jsem jak ho použít. nikde jsem nenašel příklad použití. ale poté co jsem se dostal dál jsem měl možnost se podívat na řešení a z tomo jsem to pochopil:))

Nahlásit jako SPAM
Tommz.0
Stálý člen
15. 2. 2007   #14
-
0
-

Tu je o re česká stránka :

http://www.regularnivyrazy.info/

Nahlásit jako SPAM
tirio0
Newbie
15. 2. 2007   #15
-
0
-

Já jsem na 3. levelu, a trochu mit to leze na mozek ... vždycky vymyslim triviální řešení který ovšem obsahuje spoustu podminek, cyklů, ... a pak někde udělám chybu a je to :( ... dokonce jsem přišel na jednoduchý řešení a vyhodilo mi to "přijatelnej výsledek" ale chyba .. Dost to leze na mozek :-D
jinak do nezačal tak doporučuju !
člověk si tim procvičí nervy (a mozek)

To to_jsem_ja:

... měl možnost se podívat na řešení ...

- to neni hezký !

Nahlásit jako SPAM
Tirio
moje skripty v Pythonu najdete na http://www.beta.tym.cz/index.php?n=Py.Skripty
to_jsem_ja0
Stálý člen
16. 2. 2007   #16
-
0
-

To tirio:co na tom není hezkého? každý kdo se dostane do dalšího kola má možnost podívat se na řešení všech předchozích levelů.

Nahlásit jako SPAM
Ondřej0
Newbie
16. 2. 2007   #17
-
0
-

*

Nahlásit jako SPAM
to_jsem_ja0
Stálý člen
16. 2. 2007   #18
-
0
-

To nitwitt:lol, tak si dej stránku kam ses dostal do oblíbených nebo si ji zkopíruj do poznámkového bloku a pak si ji akorát pomocí copy&paste zkopíruj do url prohlížeče

Nahlásit jako SPAM
to_jsem_ja0
Stálý člen
16. 2. 2007   #19
-
0
-

neporadí mi někdo co se po mě chce v pátém levelu?akorát drobné nasměrování, protože nechápu zadání...

btw: není nějaké velké české fórum zaměřené na pychallenge, abych nemusel furt otravovat tady?

Nahlásit jako SPAM
geon0
Grafoman
16. 2. 2007   #20
-
0
-

není, neotravuješ.

Není to jen programátorský hlavolam, ale tentokrát i jazykový. Prostě zkus vyslovovat ty dvě slova, a pokud se budeš posloouchat a budeš to říkat dohromady a patřičně zkomoleně a rychle, vyjde ti z toho ..... , kterým budeš schopen zrasovat zdrojový soubor.

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
to_jsem_ja0
Stálý člen
16. 2. 2007   #21
-
0
-

To geon:díky, jazykovou hříčku už se mi podařit vyřešilo, ale tu programátorskou ještě ne. jaký zdrojový soubor tím mám zrasovat?

Nahlásit jako SPAM
geon0
Grafoman
16. 2. 2007   #22
-
0
-

Anglicky to říci nemohu, protože bych to řekl téměř doslova. Proto jsem to řekl česky.
Pořádně si znovu vše přečti.

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
to_jsem_ja0
Stálý člen
16. 2. 2007   #23
-
0
-

nemůžu na to přijít. ono tam toho na výběr moc není a stejně se mi zdá že mi něco uniklo. navíc si nejsem jestý jestli jsem ten ..... použil správně. protože když tím nějaký text převedu tak se vůbec nezmění, akorát na začátek a na konec se přidá pár znaků:(((

Nahlásit jako SPAM
geon0
Grafoman
16. 2. 2007   #24
-
0
-

http://www.pythonchallenge.com/forums/viewtopic.php?t=8&postdays=0&postorder=asc&start=0 - spousta pomocných nápověd, dokonce tam najdeš i dotaz ode mne, který jsi ale asi již vyřešil. Zbývá ti najít data, na kterýách bys nalezený modul použil, že? Nejdřív potřebuješ jméno dat (to by mělo být někde ve dzroji stránky) a pak místo (to bys měl najít logicky nebo metodou pokus-omyl), odkud ty data stáhnout. To hlavní ale pak přijde:-) Jak ty data po zrasování interpretovat. Hodně zábavy! ;-)

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
tirio0
Newbie
20. 2. 2007   #25
-
0
-

To to_jsem_ja: sorry blbě jsem to pochopil

Nahlásit jako SPAM
Tirio
moje skripty v Pythonu najdete na http://www.beta.tym.cz/index.php?n=Py.Skripty
to_jsem_ja0
Stálý člen
22. 2. 2007   #26
-
0
-

To tirio:nevadí...

for all: musím říct že ta pátá lekce je nad mé síly...snad někdy později. ale i ty čtyři je pro mě úspěch:))

Nahlásit jako SPAM
shgazda0
Duch
21. 3. 2007   #27
-
0
-

No já jsem to přes "kyicrpylq()" nedělal, použil jsem ord a chr. Ve výsledku mi to z pár písmen udělalo jiné znaky, ale nakonec jsem tu větu rozluštil. A skončil jsem, jelikož taky nevím co mám napsat do url..

Zkusil jsem kyicrpylq.htm a kyicrpylq(přeložené).htm a nic. Když jsem tam dal to přeložené, jen se mi napsalo "that's a handy little function. isn't it?" :D

Nahlásit jako SPAM
geon0
Grafoman
21. 3. 2007   #28
-
0
-

trochu to ještě uprav, aby si i z těch pár písmen měl normální znaky. Nápověda: dokola, vše je dokola. Pak si to pořádně přelož, hlavně poslední větu.

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
geon0
Grafoman
21. 3. 2007   #29
-
0
-

*pčelivějí, přesněji* to přelož. Ale nedávej ten překlad sem.

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
shgazda0
Duch
21. 3. 2007   #30
-
0
-

To geon:Jj, omlouvám se ;)

Nahlásit jako SPAM
shgazda0
Duch
21. 3. 2007   #31
-
0
-

Ježiš ja jsem cyp! Geone měls pravdu! Četl jsem to jako idiot furt dokola a pak mi to došlo! Jupíííí :D

Nahlásit jako SPAM
stanke0
Návštěvník
25. 3. 2007   #32
-
0
-

zdravim, zacal som to ribot i ja, no ale skoncil som na trojke...Predchadzajuce levely boly o fasa mysleni, az som sa cudoval aky je tento.
Pochopil som o co ide ze pismenko ma troch bodyguardov, to mi je jasne, ale jak spravim to ze sa mi vyfiltruje iba take pipsmeno? MOdUL re? kopnite ma pls, bo nemam s tymto skusenosti :)
dik

Nahlásit jako SPAM
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
geon0
Grafoman
25. 3. 2007   #33
-
0
-

třeba

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
stanke0
Návštěvník
25. 3. 2007   #34
-
0
-

no hmm, nasiel som nejake tutory ale je to po anglicky a toto je uz mimo moje znalosti... Nie je o tom nejaky navod v CZ/SK? Bol by som vam vdacny :)

Nahlásit jako SPAM
I know jahs never let us down, Pull your rights from wrong, I know jah would never let us down, Oh, no! oh, no! oh, no!
geon0
Grafoman
25. 3. 2007   #35
-
0
-

Bez angličtiny to stejně dál nepůjde, bez googla taky ne. Nejlépe použít oba.

Nahlásit jako SPAM
geon. volume doprava.
to_jsem_ja
~ Anonymní uživatel
182 příspěvků
26. 3. 2007   #36
-
0
-

To stanke:měl jsem stejný problém...a nakonec jsem to vyřešil dosti neohrabaně bez modulu re(s modulem string)...ale teď už umím používat i modul re:)))
bohužel o ničem českém nevím. doporučuji nainstalovat slovník a překládat:/

Nahlásit jako SPAM
to_jsem_ja
~ Anonymní uživatel
182 příspěvků
26. 3. 2007   #37
-
0
-

To shgazda:jj. ten úkol je dost na hlavu...dlouho jsem na to nemohl přijít a to mi geon radil a četl jsem různá fóra. a pak jak jsem na to přišel tak jsem si řekl že jsem blb:D

Nahlásit jako SPAM
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.

Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý