Mysqli - nenajde žádný výsledek – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Mysqli - nenajde žádný výsledek – PHP – Fórum – Programujte.comMysqli - nenajde žádný výsledek – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Zdendii
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
17. 3. 2016   #1
-
0
-

Ahoj,

prosím o radu. Na localhostu mam dtb a přes dotaz v ní hledám shodné výsledky. Při vložení dotazu přímo v phpmyadmin výsledky normálně zobrazí a najde.

Pokud používám skript v souboru php. Vrací se výsledek nulový. Nevím kde může být chyba.

Zdroják níže:

<?php

	$jmeno=$_POST(['jmeno']);
	$prijmeni=($_POST['prijmeni']);

$mysqli = new mysqli("localhost", "root", "", "kompletka");

/* check connection */
if ($mysqli->connect_errno) {
    printf("Connect failed: %s\n", $mysqli->connect_error);
    exit();
}

$sql = 'SELECT JMENO, PRIJMENI, MOBIL FROM data WHERE (JMENO) = "'.$jmeno.'" AND (PRIJMENI) = "'.$prijmeni.'"'; 

    if ($result = $mysqli->query($sql)) { 
        while($obj = $result->fetch_object()){ 
        	var_dump($obj);
        } 
        var_dump($result);

    } 
    else{
    	echo('bez výsledku');
    }

$mysqli->close();


?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 188.120.222.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
17. 3. 2016   #2
-
0
-

1. error_reporting(E_ALL);
2. var_dump($sql); a tento dotaz dej do phpmyadmina
3. Kdyz kontrolujes, jestli je neco true nebo false, je dobre tam napsat ===true. Kdyz to kontrolujes na -1, tak ===-1. Ono totiz (bool)($x=-1) je true, napriklad.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:c4aa:1c...–
Kit+15
Guru
17. 3. 2016   #3
-
0
-

#1 Zdendii
Stringy v SQL nepatří do uvozovek, ale do apostrofů.

Sprav si SQL injection, než ti někdo tu databázi zdemoluje.

Nauč se používat malá písmena pro označování sloupců v tabulce, tedy snake_case.

Databázi není třeba zavírat, zavře se sama.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.68.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zdendii
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
17. 3. 2016   #4
-
0
-

tak dik :D

Nahlásit jako SPAM
IP: 178.255.168.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý