Kusok Struktury – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Kusok Struktury – C / C++ – Fórum – Programujte.comKusok Struktury – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

nord0
Návštěvník
20. 3. 2016   #1
-
0
-

Zdravim, co presne znamena toto?
 

bool Vector::byteNthBitGet(int B, int n)
{
	return ((*this)[B] & (1 << n));
}

byte Vector::byteNthBitTo0(int B, int n)
{
	return (*this)[B] &= (1 << n);
}

byte Vector::byteNthBitTo1(int B, int n)
{
	return (*this)[B] |= (1 << n);
}

byte Vector::byteNthBitToggle(int B, int n)
{
	return (*this)[B] ^= (1 << n);
}

(*this) ?         a toto porovnavanie, ak to je porovnavanie &, &=, |=, ^=

dik za odpoved

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.181.130.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
20. 3. 2016   #2
-
0
-

Kazdy objekt obsahuje pointer sam na sebe pojmenovany  this...

(*this) je dereference objektu (aby se k nemu dalo pristupovat normale)

pak se pouzije  operator[]   tj.    (*this)[B]  pretizeny tak, aby vratil prvek na danne pozici (dalo se to pouzit jako normalni pole)

a pak uz se s tim delaji akorat bitove operace

co nechapu je 
byte Vector::byteNthBitTo0(int B, int n)
kde to nebude moc fungovat .. spis bych tam cekal   ... = ~(1<<n)

Nahlásit jako SPAM
IP: 82.80.62.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 23 hostů

Podobná vlákna

Struktury — založil Samuel Lehotský

Struktury — založil Matěj Andrle

Struktury v C++ — založil pin2k

Struktury — založil RePRO

Struktury - please help — založil Krang

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý