Fronta(Struct) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Fronta(Struct) – C / C++ – Fórum – Programujte.comFronta(Struct) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Barda0
Duch
25. 3. 2016   #1
-
0
-

Zdravím, mám zadaný projekt do školy, kde musím použít Frontu jako strukturu a prvek struktury (id) má být jako pole.
Když jsem dělal Frontu jako třidu, implementace proběhla bez problémů.
Jenomže při implementaci struktury jsem narazil na chybu.
Program vypisuje uplně jiné hodnoty.Zkoušel jsem vynulovat pole, ale to nepomohlo.

 Zdroják:

#include <iostream>
#include "main.h"
using namespace std;

#define MAX_SIZE 10


struct Fronta
{
    int id[MAX_SIZE];
    int head = -1;
    int tail = -1;
};


    bool IsEmpty(Fronta Q)
    {
        return (Q.head==-1 && Q.tail==-1);
    }

    bool IsFull(Fronta Q)
    {
        return (Q.tail+1)%MAX_SIZE == Q.head;
    }

    void Put(Fronta Q,int x)
    {
        cout << "Vkladam " << x << endl;
        if(IsFull(Q))
        {
            cout << "Chyba: Fronta je plna.";
            return;
        }
        if(IsEmpty(Q))
        {
            Q.head = Q.tail = 0;
        }
        else
        {
            Q.tail = (Q.tail+1)%MAX_SIZE;
        }
        Q.id[Q.tail] = x;
    }

    void Get(Fronta Q)
    {
        cout << "Odebiram prvek z fronty" << endl;
        if(IsEmpty(Q))
        {
            cout << "Chyba: Fronta je prazdna.";
            return;
        }
        else if(Q.head == Q.tail)
        {
            Q.tail = Q.head = -1;
        }
        else
        {
            Q.head = (Q.head+1)%MAX_SIZE;
        }
     }

     void Print(Fronta Q)
     {
         int count = (Q.tail+MAX_SIZE-Q.head)%MAX_SIZE+1;
         cout << "Frotna        :";
         for(int i=0;i<count;i++)
         {
             int index = (Q.head+i)%MAX_SIZE;
             cout << Q.id[index] << " ";
         }
         cout << endl << endl;

     }

int main()
{
    Fronta Q;
    Put(Q,2); Print(Q);
    Put(Q,4); Print(Q);
    Put(Q,5); Print(Q);
    Get(Q);  Print(Q);
    Put(Q,8); Print(Q);
    Put(Q,7); Print(Q);
    Get(Q);  Print(Q);
    return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.100.–
Reklama
Reklama
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
25. 3. 2016   #2
-
0
-

V první řadě se ti takhle ten parametr kopíruje. Takže když ho uvnitř funkce měníš, tak se mění ta kopie. Použij referenci (Fronta &Q) nebo ukazatel (Fronta *Q).

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Barda0
Duch
25. 3. 2016   #3
-
0
-

#2 q
Díky :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.100.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 76 hostů

Podobná vlákna

Dynamická fronta — založil Erik

Fronta - Simulace pošty — založil Kajo1354

Struct — založil

Dyn Struct — založil myth

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý