Zapisování od txt souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Zapisování od txt souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.comZapisování od txt souboru – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
M4rty320
Duch
27. 3. 2016   #1
-
0
-

Zdravím,

potřeboval bych pomoct s jedním projektem. Jako programátor jsem začátečník. Vytvářím takovou menší počítačovou hru, potřeboval bych ale poradit se zapisováním do souboru a následným řazení. Mám 2 proměnné. Jméno a číslo skóre. Př. Martin 10, Honza 45. Potřeboval bych vytvořit textový soubor, kam se to uloží ve stejném tvaru na jeden řádek Martin 10 na další řádek Honza 45. Těch skóre, které se budou zapisovat bude celkem 10 (jedná se o TOP 10), čili jakmile dosáhneme 11. skóre, již se nebude jen řadit dle výše, ale i přemaže nejnižší. Mohl by mi někdo prosím ukázat nějaký kód, ale i vysvětlit jak přesně funguje. Něco sem na internetu našel, ale moc se v tom nevyznám, tak doufám, že mě neukamenujete.

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.177.11.–
Reklama
Reklama
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
28. 3. 2016   #2
-
0
-

Pokud jde čistě o to přidávání nového score, tak nic moc nevymýšlej. Použij normální řazení celé sady.

Udělej si prostor na 11 score. Když přidáš nové score, tak ho přidej na konec a všechno to seřaď. Jinak budeš pracovat (načítat/zapisovat/zobrazovat) jen s prvními 10.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
ra3sk0
Duch
30. 3. 2016   #3
-
0
-

#1 M4rty32
Ahoj, aký triediaci algoritmus chceš použiť? Ak nepotrebuješ nič extra rýchle môžem ti dať dokopy takú triedičku v bubble sorte a rovnako aj zapis do súborov. Práve to študujem na škole a chcem získať prax aspoň na niečom inom ako povie učiteľ alebo si sám vymyslím. Poprípade sem popíš celý program a môžem ti pomôcť. Alebo sem hoď mail a napíšem ti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.230.3.–
Nový človek ktorý sa snaží sa stále učiť.
hlucheucho+10
Posthunter
31. 3. 2016   #4
-
+1
-
Zajímavé

Asi bych si těch Top 10 ukládal vždy do nového souboru. Načtu Top 10 ze souboru při spuštění, při ukončení soubor přepíšu novým Top 10. Třídění a aktualizaci Top 10 provádět za běhu aplikace jen v paměti, stačí nejjednodušší algoritmus, pro 10 položek nemá smysl vynalézat bůhvíco složitého. Do souboru bych to ukládal ve tvaru skore jméno každého hráče na samostatný řádek, možná lepší řešení je bez mezery, načíst řádek a pomocí sscanf snadno načteš číslo a řetězec do proměnných.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 109 hostů

Podobná vlákna

Zapisování do txt — založil Reveance00

Výpis souboru do txt — založil Odin

Zapracovani txt souboru — založil kniper84

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý