Spustenie – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Spustenie – Python – Fórum – Programujte.comSpustenie – Python – Fórum – Programujte.com

 

dedo0
Duch
29. 3. 2016   #1
-
0
-

 prepáčte že sa odvažujem rušiť s takou banalitou, ale zdá sa mi to ako neprekonateľný problem. S pythonom začínám a stiahol som si verziu 3 pre win 7 32. ako editor som si dal sublime text 2. vytvoril som si krátky text na zobrazenie a  uložil. terminal nezobrazuje :( dakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.98.208.–
peter
~ Anonymní uživatel
3984 příspěvků
30. 3. 2016   #2
-
0
-

Treba delas neco jinak. Treba u php to funguje zhruba takto:
- vytvoris si v notepad soubor.php (ulozi se jako win1250) <?php echo 'hello'; ?>
- spustis si php server (treba muj oblibeny Wamp server balicek)
- spustis www prohlizec
- otevres stranku http://localhost/soubor.php
Pokud server bezi, tak se php kod prelozi a www prohlizec zobrazi jen hello.

Nejspis podobne to funguje s tim terminalem.
Nainstalujes server, spustis.
Vytvoris soubor a spustis "python soubor.py".
Pokud neco nejde, tak se zobrazi zdrojovy kod nebo error. Pokud to jde, tak ti to zobrazi spravne.
Asi bys to musel lip rozepsat, krok za krokem, co jsi udelal. Ale ja taky s PY nepracuji, takze ti asi moc neporadim.
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:5141:76...–
dedo0
Duch
30. 3. 2016   #3
-
0
-

#2 peter
ďakujem za odpoveď.vytvoril som si PY súbor. po spustení localhost sa nepripojí na server.

po výzve $python3 subor.py mi vypíše invalid syntax volacieho znaku a keď ho odstránim tak mu vadí každý znak pred bodkou. Typujem, že som zle inštaloval a nevytvorilo sa spojenie cez prehliadač :( asi budem musieť inštalovať s niekým, kto ma navedie - je to totiž môj prvý pokus o vymanenie sa len zo základného užívania po 20 rokoch - len sa chcem hrať miesto čumenia do ohlupujúcej bedne(TV) :) ale nevzdávam sa.

Ešte raz díky.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.98.208.–
sleepy
~ Anonymní uživatel
422 příspěvků
30. 3. 2016   #4
-
0
-

Hod sem kod mozno budeme mudrejsi, idealne copy paste (moze byt zle odsadzovanie).

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.237.234.–
peter
~ Anonymní uživatel
3984 příspěvků
31. 3. 2016   #5
-
0
-

Zkus z toho souboru uplne vsechno smazat. Sice se nic nezobrazi, ale tez by nemel zobrazovat chybu.

invalid syntax - je chyba v kodu, ne? A tez to vetsinou hlasi cislo radku. Python ma proti ostatnim jazykum zvlastni pravidla pro zapisy begin-end, if-else, cykly, ne-stredniky a pod. Proste bordel.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:9100:26...–
dedo0
Duch
31. 3. 2016   #6
-
0
-

#4 sleepy
python3 druhy.py

File "<stdin>",line 1

python3 druhy.py /zvýraznenie pod ypsilonom v slove druhy/

Syntaxerror: invalid syntax

Prepač, že nieje kópia, ale neponúkne mi túto možnosť ani mi nedovolí označiť už odpálený text askopírovať ručne.

Pre Peťa: súbor prázdny a terminal stale protestuje. čo ma ale prekvapilo, server ma už pár krát pripojil /nie vždy/ a ukázal mi domácu stránku s x vecami ktorým nerozumiem a aj umiestnenie súboru na disku - no po označení, sa mu zase niečo nepáči a nespustí - zobrazí chybu. Pri použití sublime text a zmenení uloženia inam na disk je to úplne stratené.

Ďakujem za ochotu pomôcť, no budem musieť chytiť niekoho v okolí kto mi to rozchodí a potom Vás budem otravovať iba s logickými chybami :) Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.55.240.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
31. 3. 2016   #7
-
0
-

By bylo jednodussi sem hodit ten kod, aby se vyloucilo ze mas blbe odsazeni nebo ten kod.

A v prikazovce se kopirovat da, jen je to o par kroku narocnejsi nez jen oznacit, jako v linuxu. Je to tam poschovavane pod pravym tlacitkem. Oznacit, pak levym tlacitkem mysi tahnout od-do, pravym potvrdit vyber a uz by snad mel byt ve schrance...

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.113.92.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
peter
~ Anonymní uživatel
3984 příspěvků
31. 3. 2016   #8
-
0
-

https://repl.it/ (examples)


print "Hello, Python!" # python 2print('Hello World!') # python 3

http://www.tutorialspoint.com/python/python_basic_syntax.htm

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:9100:26...–
dedo0
Duch
31. 3. 2016   #9
-
0
-

#7 KIIV
Python 3.5.1 (v3.5.1:37a07cee5969, Dec  6 2015, 01:38:48) [MSC v.1900 32 bit (In
tel)] on win32
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>> python3 prvy.py
  File "<stdin>", line 1
    python3 prvy.py
               ^
SyntaxError: invalid syntax
>>> $python3 prvy.py
  File "<stdin>", line 1
    $python3 prvy.py
    ^
SyntaxError: invalid syntax
>>> No bolo to ešte záludnejšie / edit - mark - obtiahnuť a až potom pustilo copy :)/Ďakujem peter

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.98.208.–
dedo0
Duch
31. 3. 2016   #10
-
0
-

#8 peter
Python 3.5.1 (v3.5.1:37a07cee5969, Dec  6 2015, 01:38:48) [MSC v.1900 32 bit (I
tel)] on win32
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>> python3 treti.py
  File "<stdin>", line 1
    python3 treti.py
                ^
SyntaxError: invalid syntax
>>> #python3 treti.py
...
>>> #python3 druhy.py
...
>>> python3 treti.py
  File "<stdin>", line 1
    python3 treti.py
                ^
SyntaxError: invalid syntax
>>> $python3 treti.py
  File "<stdin>", line 1
    $python3 treti.py
    ^
SyntaxError: invalid syntax
>>>

Prepač Peťo ak som to nepochopil, ale asi ani toto nebude ono. Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.98.208.–
dedo0
Duch
31. 3. 2016   #11
-
0
-

A ešte toto, je to v poriadku?

Server ready at http://localhost/
Server commands: [b]rowser, [q]uit
server> [b]
Server commands: [b]rowser, [q]uit
server> b
Zakaždým otvorí pripojenie, ale plná stránka jednoslovných linkov, vtom sa nevyznám. Na spodu stránky je cesta k uloženým súborom a pod ňou všetky tri. No nedá sa spustiť ani jeden. Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.98.208.–
dedo0
Duch
31. 3. 2016   #12
-
0
-

#11 dedo
už mi umožnil vyvolať súbor, ale

  File "C:\Users\nase\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\lib\socketserver
.py", line 318, in _handle_request_noblock
    self.process_request(request, client_address)
  File "C:\Users\nase\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\lib\socketserver
.py", line 344, in process_request
    self.finish_request(request, client_address)
  File "C:\Users\nase\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\lib\socketserver
.py", line 357, in finish_request
    self.RequestHandlerClass(request, client_address, self)
  File "C:\Users\nase\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\lib\socketserver
.py", line 684, in __init__
    self.handle()
  File "C:\Users\nase\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\lib\http\server.
py", line 415, in handle
    self.handle_one_request()
  File "C:\Users\nase\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\lib\http\server.
py", line 383, in handle_one_request
    self.raw_requestline = self.rfile.readline(65537)
  File "C:\Users\nase\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\lib\socket.py",
line 575, in readinto
    return self._sock.recv_into(b)
ConnectionResetError: [WinError 10054] Existujúce spojenie bolo vynútene ukon\u0
10dené vzdialen\xfdm hostite\u013eom
----------------------------------------

Keďže nič, tak som v IDLE vytvoril obyčajnú výzvu  a

~~ErrorDuringImport: problem in C:\Users\nase\AppData\Local\Programs\Python\Python35-32\first.py - SyntaxError: invalid syntax (first.py, line 1) okrem druheho, ktorý som nechal prázdny všetky mimo :(

Ešte sa nevzdávam :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.98.208.–
dedo0
Duch
31. 3. 2016   #13
-
0
-

asi posledná otázka k tejto téme :)

takto to má vyzerať?

Server ready at http://localhost/
Server commands: [b]rowser, [q]uit
server> Ahoj

Ak áno, tak chybu som robil pri ukladaní príkazu. Vždy som ho uložil v úvodnej stránke Shellu. Hľadal som rozdiel medzi prázdnym druhým a uvedomil som si, že pri ňom jedinom som si otvoril nový file a až potom uložil :( asi chyba začiatočníka. Ak je to správne tak ďakujem vš. za pomoc a hor sa skúšať :)

A keď chcem ako editor použiť Sublime text2, ako mu mám zadať cestu na uloženie, keď stopujem tú Shellácku tak sa mi to nedarí ani pri copy, ani ju nájsť. A keď si zadám iné miesto na disku, tak ho server nevidí. Ďakujem

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.98.208.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 3 hosté

Podobná vlákna

Spustenie notepadu — založil qwerty

Spustenie programu — založil Mrkvicka

Automatické Spustenie — založil AnonImouS

Spustenie programu v C# — založil anonym

Spustenie programu v c++ — založil tomas krajco

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý