GPS matematika – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

GPS matematika – PHP – Fórum – Programujte.comGPS matematika – PHP – Fórum – Programujte.com

 

SagTo
~ Anonymní uživatel
7 příspěvků
30. 3. 2016   #1
-
0
-

Zdravím a pozdravuji. Potrebuji pomoc s jednou funkcí. Mám aplikaci, kde resím vzdálenosti mezi dvěma GPS pozicema. Což mi funguje, ale problém je, že potřebuji taky funkci, která mi GPS pozici posune o danou vzdálenost v metrech. Jde o to abych z lat1 a lng1 udělal o lat2 a lng2 o danou vzdálenost. Jde mi přesně o 4 nové body abych udělal kolem daného bodů rovnoměrný čtverec.

Tuto funkci používám na zjištění vzdálenosti.

nction gps_distance($lat1, $lng1, $lat2, $lng2) {
    static $great_circle_radius = 6372.795;
    return acos(
        cos(deg2rad($lat1))*cos(deg2rad($lng1))*cos(deg2rad($lat2))*cos(deg2rad($lng2))
        + cos(deg2rad($lat1))*sin(deg2rad($lng1))*cos(deg2rad($lat2))*sin(deg2rad($lng2))
        + sin(deg2rad($lat1))*sin(deg2rad($lat2))
    ) * $great_circle_radius;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.188.139.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
31. 3. 2016   #2
-
0
-

Zkus to vytahnout z google-map kodu, ne? Hlavni problem je to, ze Zeme je elipsoid, neco takoveho nesymetrickeho. Cili pro X plati jina rovnice nez pro Y.
Ta funkce, co jsi vypsal, je pomala. Neustale opakujes prevod stejnych hodnot na radiany. Cos je vetsinou taky pomaly.

google = prepocet+gps+na+povrchu+zeme+vzdalenost
https://www.google.cz/search?…

http://www.builder.cz/cz/forum/tema-1282706-vypocet-vzdalenosti-z-gps-8051-c/
http://www.path.cz/…iewtopic.php?…

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:9100:26...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

GPS rádius — založil Soilis

ASUS P535 s GPS navigací — založil plasmo

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý