XML do PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

XML do PHP – PHP – Fórum – Programujte.comXML do PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

zelenac10
Stálý člen
31. 3. 2016   #1
-
0
-

Dobrý deň,

chcel by som sa opytať, ak mám takýto výtup xml 

<item>
<title>
Orange Is the New Black: Dočká se vztah Piper a Alex šťastného konce?
</title>
<link>
http://www.edna.cz/…tneho-konce/
</link>
<description>
<p>Piper Chapman a Alex Vause spolu již tři sezóny prožívají vzestupy i pády. Ke konci třetí série se jejich cesty rozešly. Co nás čeká ve čtvrté sérii?</p>
</description>
<pubDate>Thu, 31 Mar 2016 16:00:00 +0200</pubDate>
<guid>
http://www.edna.cz/…tneho-konce/
</guid>
<link rel="enclosure" type="image/jpeg" href="http://www.edna.cz/runtime/cache/images/listBig/series/orange-is-the-new-black/orange-02a54802e0c4c5af1da18c2a7f88c091.jpg"/>
</item>
<item>

jak mam dostať ten obrázok ?

php mam takéto

$request_url = "http://www.edna.cz/rss/";
$xml = simplexml_load_file($request_url) or die("feed sa nepodarilo načítať");
foreach($xml->channel->item as $key) {
  
  $title = $key->title;
  $link  = $key->link;
  $description = $key->description;
  $time = $key->pubDate;  
  $image = $key->????;

}

ďakujem za radu ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.121.182.–
Octopia.sk - Záhrada na kľúč
Kit+15
Guru
31. 3. 2016   #2
-
0
-

#1 zelenac1
Zkoušel jsi manuál? Je to v něm popsáno. 

 $image = (string) $key->link[1]->attributes()->href;
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
1. 4. 2016   #3
-
0
-

http://php.net/simplexml_load_file
http://php.net/…lelement.php
http://php.net/…tributes.php
http://php.net/…children.php

A nebo pres json, jeden z examplu od uzivatelu v prvnim odkazu

$parsed = simplexml_load_string('
<container>
  <space> </space>
  <blank></blank>
  <string>hello</string>
</container>
');
$content = json_decode(json_encode($parsed),TRUE);
var_dump($content);
/* Output is:
array(3) {
  'space' => array(1) {           ← did NOT expect this!
    [0] => string(1) " "
  }
  'blank' => array(0) { }
  'string' => string(5) "hello"
}
*/
Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:180a:36...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Php a xml — založil Patto

PHP + XML — založil TomasUL

XML + XSLT v PHP — založil mylan4

Php a xml - kodovanie — založil vlado0991

Validni xml v PHP — založil BigBear

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý