Zdravím,
mám v plánu udělat si webovou aplikaci pro vlastní účely. Potřebuji si udělat výpis inzerátů na stránku z některých českých bazarů, ale absolutně nemám ponětí jak získat tato data z webů. Mám v plánu si udělat podmínku ohledně ceny a názvu. Bude mi na to stačit PHP? A můžete mě nějak nasměrovat na správnou cestu? Všeobecné rady nebo odkazy na nějaké návody/fóra, kde se to řešilo by se hodily. Já jsem zatím nic nenašel.
Díky moc předem :)
Fórum › PHP
Získávání dat z bazarů
file_get_contents? xml? txt? csv?
Nejlepsi cesta je pozadat majitele o export db. Nebo, jestli to budes provozovat nejak online, tak aby tam udelal programek, ktery ti treba jednou za den vyrobi export. Pres file_get_contents si to ulozis pak do souboru, pokud je ten soubor starsi nez nejake datum. Pokud ne, tak to z jeho serveru nestahujes a nezatezujes ho. Idealne, kdyz to bude delat nekdy kolem 0-4 rano.
Napriklad csob takto poskytuje kurzovni listek
https://www.cnb.cz/…nni_kurz.txt?…
JInak to ale vypadá na nelegální těžbu dat.
Pokud to chce komercne, treba, jako je zbozi.cz, tak by mozna mohl pozadat bazary, aby mu vytvareli export z db, csv nebo xml v konkretni podobe. Dokonce jim muze venovat ten program, ktery jim to vytahne z db do spravneho formatu. Staci, aby jim tam programator vlozil spravne prihlasovaci udaje a sql dotaz.
Zatezovat jim nesmyslne stranky a dolovat z nich udaje, to je tak na ostri noze.
Přidej příspěvek
Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku
×Vložení zdrojáku
×Vložení obrázku
×Vložení videa
Uživatelé prohlížející si toto vlákno
Podobná vlákna
Získávání dat z jiných serverů — založil DaveLister
Applet, získávání dat z formuláře — založil Winsik
Ziskavani a vypis dat z tabulky generovane php — založil hektolitr
Získávání informací z webu — založil fix
Moderátoři diskuze