PictureBox.click; – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

PictureBox.click; – .NET – Fórum – Programujte.comPictureBox.click; – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Kubas1290
Stálý člen
2. 4. 2016   #1
-
0
-

Ahoj všichni Potřebival bych radu predem moc díky:

Jak udělám v kodu PictureBox.click; ?

Nejlepší by bylo:

aby v kodu! automaticky když bool zapni = true;

tak aby program klikl sám(automaticky) na náhodný picturebox ze 38

a zobrazil na nem obrazek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.35.–
BDS+3
Věrný člen
2. 4. 2016   #2
-
0
-

#1 Kubas129
proč by měl klikat? stačí zavolat metodu, která bude prováděna po standardním kliknutí

tvou koncepci jsem hodnotil na diskuzi C++, ale zopakuji to i tady:

řešit tak, jak to děláš je nešťastné, já bych to všechno kreslil (třeba na panel), tak bych mohl k obrázkům pohodlně přistupovat a "randomovat" pouze index, protože bych je měl uložené v Listu (nebo spíš v resources a v listu pouze evidoval jejich pozici)

Tady je ukázka náhodného výběru PictureBoxu

    public partial class Form1 : Form
    {
        Random CR = new Random();
        List<PictureBox> ctrls = new List<PictureBox>();

        public Form1()
        {
            InitializeComponent();
            //projde všechny "Kontrolky" umístěné na "Panel1"
            foreach(Control c in Panel1.Controls)
            {
                if (c is PictureBox) ctrls.Add((PictureBox)c);
            }

        }
        
        private PictureBox NahodnyBox() //vrati nahodný picturebox
        {
            return ctrls[CR.Next(0, ctrls.Count)];
        }

    }

ale jak už jsem psal, takhle to řešit je nesmysl.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 9 hostů

Podobná vlákna

On click a proměnná — založil Jarda

Click listener — založil Petr123

Function click — založil zelenac1

Click Event tlačítka — založil Pebble

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý