Prosim pomoc s html – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Prosim pomoc s html – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.comProsim pomoc s html – HTML / XHTML – Fórum – Programujte.com

 

dominicek
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
2. 4. 2016   #1
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.139.–
Knut0
Newbie
2. 4. 2016   #2
-
-2
-
Mimo téma

Nerob paniku... síce sa môžem len domýšľať o čo ide ale aj tak odpoviem... vlož do prehliadača 

view-source:http://www.systemknut.com/sk/

a aspoň pozri ako sa to píše. Nezabudni že existuje css v ktorom napíšeš hodnoty a js takisto

mimochodom pozadie sa nepíše v html ale v css

pomohlo?

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.50.–
Na počkanie robím neskutočné, nemožné ihneď.
dominicek
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
2. 4. 2016   #3
-
0
-

#2 Knut
nooo....aby sme si rozumeli, tak to co je na tom obrazku, tak takhle bych chtel aby vypadala html stranka

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.139.–
Knut0
Newbie
2. 4. 2016   #4
-
-2
-
Mimo téma

#3 dominicek
Keď vám niekto z môjho webu píše tak by bolo slušné aspoň odpovedať... neposlal som vás na môj web ale na zdrojový kód môjho webu.

Fešák, ešte stále neviem čo je pre vás dobré pre html.

#titulek{background:#333333;width:auto;margin:0 auto;padding:20px;}
<div id="titulek"><h1>Text titulku do 65 znakov aj s medzerami (optimálne 55)</h1></div>

Predpokladám že titulek bude h1 ostatné h2 h3 atď. V css si to poupravujte ako chcete ten fragment css stačí premenovať a doplniť hodnoty pre veľkosť.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.50.–
Na počkanie robím neskutočné, nemožné ihneď.
VladislavK0
Super člen
3. 4. 2016   #5
-
0
-

Ahoj vše výše popsané platí.

Zkus se kouknout sem http://www.dfm2html.com/ minimálně tě to nastartuje při tvorbě HTML stránek, CSS a JS.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.41.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
dominicek
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
3. 4. 2016   #6
-
0
-

#5 VladislavK
díky to je asi lepší než to co mi poslal P.Knut

jen bych potreboval nejakej tutorial.....pač newím kde se zapisují tagy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.139.–
Knut0
Newbie
3. 4. 2016   #7
-
0
-

#6 dominicek
Keď nenapíšete v akej šablóne (Jomla, WordPress, Magneto atď.) pracujete, tak vám nik nepovie kde to máte zapísať. Takže je obzvlášť ťažké vám čokoľvek radiť. Ak očakávate radu, musíte svoj problém rozpísať, dať dáky link aby sa to dalo vidieť. Môžem pre vás urobiť to, že sa spojíme cez skype a cez teamviewer vám poukazovať a vysvetliť základy ako pracovať aby to malo žiadaný efekt.

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.50.–
Na počkanie robím neskutočné, nemožné ihneď.
dominicek
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
3. 4. 2016   #8
-
0
-

Omlouvám se asi jsem zaostalej,ale chtěl jsem poradit jak v HTML napsat tenhle obrázek:

Připojen obrázek.

....nemyslím vlozit obrazek,ale sestavit ho v html

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.139.–
Knut0
Newbie
3. 4. 2016   #9
-
0
-

Ja vidím prvý problém... to je tvrdohlavosť. Dvaja vám radíme a akosi to nefunguje, tak je načase ustúpiť a počúvať.

V Css je treba napísať pravidlo pre pozadie: veľkosť, farba, okraje, rámik okraja a čo si len zmyslíte. Do tohoto pozadia sa napíše nasledovné pravidlo pre (okno v okne alebo teda priestor v priestore s okrajmi a farbou pozadia) tot celé sa potom píše v html pod značkou akú ste zadefinoval v css napríkald titulek, sekce, popisky atď

teda <div id="titulek"> a zavrieť div. Všetko ostatné je záležitosť programovania css a js. Ak to nie je dosť jasné tak treba čítať a učit sa: http://jecas.cz/html alebo http://www.jakpsatweb.cz/

Nahlásit jako SPAM
IP: 91.127.50.–
Na počkanie robím neskutočné, nemožné ihneď.
dominicek
~ Anonymní uživatel
5 příspěvků
3. 4. 2016   #10
-
0
-

Nějak mi to nejde a to css uz vubec....spíš bych potřeboval aby mi nekdo z toho obrazku udělal html kod a nebo alespon co nejlepe vysvětlil jak na to :-(

Nahlásit jako SPAM
IP: 85.71.139.–
VladislavK0
Super člen
3. 4. 2016   #11
-
0
-

Na déle trvající "vysvětlení / naučení" je na WEBu celá řada příhodnějších serverů. Třeba tento http://www.naucim.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.41.–
Manželka programátora pošle svého muže koupit chleba s dovětkem kdyby měly housky přines jich deset! Co přinese programátor??
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
4. 4. 2016   #12
-
0
-

Promin, ale ty si pletes radu s udelanim za tebe. V tom pripade, kolik das?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:c9dd:86...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
4. 4. 2016   #13
-
0
-

Treba to muzes udelat tabulkou?
 

<table>
   <caption></caption>
   <thead>
      <tr>
         <th>tagy,text</th>
         <td>tagy,text</td>
      </tr>
   </thead>
   <tbody>
      <tr>
         <th>tagy,text</th>
         <td>tagy,text</td>
      </tr>
  </tbody>
   <tfoot>
      <tr>
         <th>tagy,text</th>
         <td>tagy,text</td>
      </tr>
  </tfoot>
</table>

Nastavis si spravne tr, td, colspan. A pak dovnitr vlozis <div class="neco"></div>. Podle toho, jaky prvek bude uvnitr. Jestli menu, zahlavi, zapati a pod. A uvnitr divu zase muzes mit tabulku. Nebo existuje dalsich x zpusobu, jak resit rozlozeni objektu na strance.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:c9dd:86...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý