Program na vypočet hodnoty čísla n (1^1 + 2^2 + 3^3+...+n^n) – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Program na vypočet hodnoty čísla n (1^1 + 2^2 + 3^3+...+n^n) – C / C++ – Fórum – Programujte.comProgram na vypočet hodnoty čísla n (1^1 + 2^2 + 3^3+...+n^n) – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

evam880
Duch
4. 4. 2016   #1
-
0
-

ahoj mám napísať program na výpočet hodnoty ľubovolného čísla n, napr. zadam n = 3, výsledok: 1^1+2^2+3^3 = 14. Program sa má opakovať, problém, je že ked sa ma program spýta  na pokračovanie a zadám, že ano, chcem pokračovať a vložím zase číslo 3, nenapíše mi znova výsledok 14 ale 28, čiže hodnota sa zdvojnásobí. Už fakt neviem, kde mám chybu. Vie mi niekto z Vás múdrejších poradiť?   diky 

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{   char wiederholung = 'j';
    int n, wert = 0;

do{
    cout << "Bitte, geben Sie eine Zahl: " << endl;
    cin >> n;

    for (int i = 1; i <= n; i++){
        wert = wert +(i*i);
        }
        cout << wert << endl;

      cout << "Wollen sie weitergehen? ";
      cin >> wiederholung;

      if (wiederholung != 'j')
      return 0;
  }
  while(1);

  return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 194.166.106.–
vitamin+8
Grafoman
4. 4. 2016   #2
-
0
-

Zabudol si vynulovať wert na začiatku cyklu.

Premenne môžeš deklarovať aj v cykloch:

#include <iostream>

using namespace std;

int main()
{   

do{
    char wiederholung = 'j';
    int n, wert = 0;
    cout << "Bitte, geben Sie eine Zahl: " << endl;
    cin >> n;

    for (int i = 1; i <= n; i++){
        wert = wert +(i*i);
        }
        cout << wert << endl;

      cout << "Wollen sie weitergehen? ";
      cin >> wiederholung;

      if (wiederholung != 'j')
      return 0;
  }
  while(1);

  return 0;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 195.28.77.–
obfuscate: "The cruel god Malloc will strike you down. "
ZMeson: "That's the C god. C++ has a new god. "
evam880
Duch
4. 4. 2016   #3
-
0
-

#2 vitamin
jasnneee uz to funguje, diky moc   

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.166.106.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 14 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý