Podmínky v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Podmínky v PHP – PHP – Fórum – Programujte.comPodmínky v PHP – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kapy0
Newbie
4. 4. 2016   #1
-
0
-

 Poradáte mi někdo? :-/
O co mi jde?

Uživateli - hráčovi vyprší VIP a zmizí v menu
$hrac['konec'] = formát data kdy vyprší VIP (format: Ymd)
StrFTime("%Y%m%d", Time()) = aktualní datum
 

           <?php 
          $datum = StrFTime("%Y%m%d", Time()); // 20160404 < 20160405 třeba
          if ($datum < $userRow['konec']); { echo '<li><a href="#"><font color="green">VIP</font></a></li>'; } 
            ?>
          
          <?php
          $datum = StrFTime("%Y%m%d", Time()); // 20160404 > 20160403 třeba
          if ($datum > $userRow['konec']); { echo '<li><a href="#"><font color="red">FREE</font></a></li>'; } 
           ?>
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a6:5fde:e059:...–
Reklama
Reklama
peter
~ Anonymní uživatel
2528 příspěvků
5. 4. 2016   #2
-
0
-

Tvuj dotaz je nesrozumitelny. Zamysli se nad tim a zkus to tlumocit, jako bys to rikal mamce nebo mladsi sestre. Pekne vsechno rici, ceho chces presne docilit, aby bylo vysledkem a jake jsou vstupni informace a za jakych podminek to ma nastat a kdy uz ne.

Sim, neprerusuj php kod vypisem pres echo nebo znackami  ?> <?php. Echo ma smysl delat az uplne na zaver, az, kdyz je php kod zpracovany a je treba vypsat promenne. Php totiz kod zpracovava postyupne. Kdyz udelas echo, tak to nejaky cas zabere a pak se ceka treba znovu, az vytahnes udaje z databaze.

http://php.net/StrFTime - vytvori textovy retezec z datumu a prepise vsechny zname znacky za casovy udaj, viz tabulka na strance
http://php.net/if - v online dokumentaci je fura prikladu na if

 $datum = StrFTime("%Y%m%d", Time()); // 20160404 < 20160405 třeba
if ($datum < $userRow['konec']); { echo '...

Mno, podivej...
Strftime vyrobi string '20160405'. Coz je ok, pokud to mas ve formatu y-m-d, coz mas.
$userRow['konec'] je co? Cislo nebo string nebo datetime string? Pokud je tam skutecne string '20160404', tak ta podminka bude fungovat. Takze, v cem mas problem? Co ti presne nefunguje?
Zkus si treba vypsat pres var_dump, co tam mas za skutecne hodnoty, ktere se snazis porovnat
var_dump($datum, $userRow['konec']);

if ($a<$b) {...}
else {...}

Kdyz tam nechas  

if ($a < $b) {...}
if ($a > $b) {...}

tak preci nepokryjes vsechny moznosti. 5 < 5 neplati a 5 > 5 take neplati. Takze ani jedno echo se nevypise.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:2cb8:49...–
Kit+11
Guru
5. 4. 2016   #3
-
0
-

#1 Kapy
Zásadním problémem budou asi ty středníky před složenými závorkami.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Podmínky — založil martin

Podmínky ve VB — založil Stanislav.Ospaly

Podmínky... — založil laik

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý