Hanojske veze (java) – Java – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Hanojske veze (java) – Java – Fórum – Programujte.comHanojske veze (java) – Java – Fórum – Programujte.com

 

Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
8. 4. 2016   #1
-
0
-

Dobry den potřreboval bych pomoc s programem.Mám udelat hanojske veže a pouzít nake objekty. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.197.–
ondrej39+1
Věrný člen
8. 4. 2016   #2
-
0
-

#1 Petr
A po nás chceš co, Petře?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.156.159.–
Inject all the dependencies!
ctverec
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
8. 4. 2016   #3
-
0
-

Dobrý den, to jsou skoro dvě zadání. Nebo alespoň jedno, které má dvě části .). Jednak samotné věže a jejich algoritmus. A potom ta objektovost. Hanojské věže se dají naprogramovat bez objektů. Vlastně ty objekty samotnému algoritmu k ničemu nejsou. Pak je otázka, co se má od daných objektů očekávat. Mají se použít v algoritmu? Nebo pro zobrazení něčeho?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.151.–
Kit+15
Guru
8. 4. 2016   #4
-
0
-

#3 ctverec
To píšeš, jako kdyby objektové programování byla nějaká práce navíc.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ctverec
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
8. 4. 2016   #5
-
0
-

Kite, OP má svůj účel. Pokud pořebuju sečíst a + b je OP bezpředmětné.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.151.–
Kit+15
Guru
8. 4. 2016   #6
-
0
-

#5 ctverec
Jak kdy. Často má smysl i objektové řešení a + b. Určitě je objektový zápis lepší, než psát kvůli jednomu součtu dva gettery a jeden setter.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:9197:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ctverec
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
8. 4. 2016   #7
-
0
-

Je lepší bílá nebo černá?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.151.–
Kit+15
Guru
8. 4. 2016   #8
-
0
-

#7 ctverec
Tak to porovnej. Procedurální zápis: 

objekt.setVysledek(objekt.getA() + objekt.getB());

Objektový zápis: 

vysledek = a + b;

Co je tedy lepší?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:83a0:37a6:9197:...–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ctverec
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
8. 4. 2016   #9
-
+1
-
Zajímavé

#8 Kit
:)) to, čemu říkáš "neobjektový" zápis (přesněji procedurální) obsahuje 3x slovo objekt. To, čemu říkáš objektový, se programovalo přesně stejně v době, kdy objekty ještě neexistovaly. Já ti sice rozumím, ale není lepší to příliš nekomplikovat?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.151.–
Kit+15
Guru
8. 4. 2016   #10
-
0
-

#9 ctverec
Dobrá. Princip Hanojských věží znáš? Tři tyčky, kruhy různého průměru, ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ctverec
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
8. 4. 2016   #11
-
0
-

#10 Kit
Přejděme k věci :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.151.–
Kit+15
Guru
8. 4. 2016   #12
-
0
-

#11 ctverec
Tohle právě je k věci. Jestli umíš zapsat, jak fungují Hanojské věže.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
ctverec
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
8. 4. 2016   #13
-
0
-

No zhruba před dvaceti lety, kdy jsem ještě studoval, tak jsem to uměl. Tak počítám, že horší dneska nebudu :)

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.181.151.–
ondrej39+1
Věrný člen
8. 4. 2016   #14
-
0
-

#8 Kit
Whut?

Nahlásit jako SPAM
IP: 79.141.243.–
Inject all the dependencies!
ctverec
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
8. 4. 2016   #15
-
0
-

        private static void přesuň(int v, int z, int d)
        {
            if (v == 1)
            {
                Console.WriteLine("{0} {1}", z, d);
            }
            else if (v > 1)
            {
                přesuň(v - 1, z, 6 - z - d);
                přesuň(1, z, d);
                přesuň(v - 1, 6 - z - d, d);
            }
        }
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.134.–
ctverec
~ Anonymní uživatel
16 příspěvků
8. 4. 2016   #16
-
0
-

private void přesuň(int v, int z, int d)
{
     if (v > 1) přesuň(v - 1, z, 6 - z - d);
     Console.WriteLine("{0} {1}", z, d);
     if (v > 1) přesuň(v - 1, 6 - z - d, d);
}
 

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.134.–
Petr
~ Anonymní uživatel
746 příspěvků
11. 4. 2016   #17
-
0
-

#2 ondrej39
potreboval bych kod 

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.113.197.–
JiVi0
Newbie
11. 4. 2016   #18
-
0
-

#17 Petr  kod:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Hanojsk%C3%A9_v%C4%9B%C5%BEe

:-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.23.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 34 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý