Co myslíte? – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Co myslíte? – C / C++ – Fórum – Programujte.comCo myslíte? – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Jan Fojtů
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
9. 4. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den,

Už Vás také unavují zprávy různých recruiterů, kteří nevěnují ani minutu Vašemu CV či profilu na LinkedInu?

Přiznávám, že já sám mám stejné zaměstnání, avšak postupuji trochu jinak. Namísto toho abych oslovil 500 kandidátů denně, oslovím jich třeba 10-20. Zaměřuji se na to, abych se o kandidátovi dozvěděl co nejvíce a doporučil mu nabídku, která ho opravdu bude zajímat. 

Pokud tato zpráva někoho z Vás nakrkne, tak se omlouvám. Píši ji pouze z důvodu, aby kdokoli, kdo bude mít zájem dozvědět se něco o současné situaci na trhu práce, nebo už dlouho zvažuje, že by změnil své zaměstnání, měl tu možnost.

Zároveň, aby měl tu možnost probrat toto téma s člověkem, kterého jeho práce baví a ne s mašinou na rozesílání automatických zpráv. 

Prosím tedy kohokoli kdo se zajímá o C, C++, Linux, Emedded systemy, C# a .NET, aby se mi ozval na můj osobní mail fojtujan@seznam.cz. Rád s Vámi cokoli proberu i když nemáte zájem měnit své zaměstnání.

Jaký máte názor na tuto zprávu? Působí to na Vás otravně a vlezle? Máte nápad jak jinak bych mohl postupovat do budoucna?

Děkuji ----- Jan Fojtů (fojtujan@seznam.cz)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.172.–
9. 4. 2016   #2
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

Mail na seznamu působí náramně profesionálně. Zas jeden chudák, co chce podnikat a nemá ani na doménu a webhosting. Kromě toho nechápe, že inzerát patří do inzerce.

Keců typu "jsem jiný personalista" nebo "jsme jiná firma" jsem slyšel hodně, nakonec se hrály úplně stejný psychologický hrátky a odbornost nikoho nezajímala. Výsledkem práce těchto "machrů" pak obvykle je vysoká četnost obměny zaměstnanců na dané pozici.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
Kit+15
Guru
9. 4. 2016   #3
-
0
-

#1 Jan Fojtů
Co si mám myslet o člověku, který neumí zařadit svůj inzerát do správné kategorie a tapetuje s ním tam kde nemá?

Co si mám myslet o člověku, který dá jako titulek svého příspěvku "Co myslíte?"

Ano. Cogito ergo sum.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Keke
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
9. 4. 2016   #4
-
0
-

Je jasné, že recruiter, nebo jak ho tady někteří nazývají "machr", nemůže nikdy vyhrát válku o tom, jestli je prospěšný nebo ne, na IT fóru. Ale i tak bych měl pár poznatků.

To, že je tam zveřejněný mail na Seznam, neberu jako neprofesionalitu. Ne každý musí mít dnes gmail a nemyslím si, že krom něj působí všechny ostatní "neprofesionálně". Navíc je to úplně jedno. 

Dále tato zpráva nebyla určena lidem, kteří jsou spokojeni ve své práci ba naopak těm, kteří ji hledají. Tudíž výrok, že výsledkem je vysoká četnost obměn v zam. je zcela irelevantní.

Jako další z Vašich názorů mě zaujala věta "Cogito ergo sum". Ne každý vyvěšuje svůj životopis na Jobs.cz, nebo si na LinkedInu napíše, že hledá práci. IT fóra jsou pro dobře myslícího Recruitera dobrým zdrojem. Tudíž, pokud myslím a pokud jsem, tak nehledám jen tam, kde hledají ostatní ne? 

"Co myslíte?" Ve zprávě je spousta otázek. Kdyby tam bylo napsáno "inzerce", "hledáš práci?", "praha poptávka" otevřeli byste toto téma a reagovali?

Nyní čekám salvu na mou hlavu, jelikož se tady zastávám "machrů". Záměrem není rozpoutat tady válku v komentářích, ale naopak podat Vám vysvětlení, jak tato zpráva byla myšlena. Pokud Vás pobouřila a nezajímá, prosím přejděte na jiné téma.

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.172.–
10. 4. 2016   #5
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

Člověk nespokojený se svým stávajcím zaměstnáním nepůjde tam kde se na dané pozici zaměstnanci mění jak ponožky. Většinou to signalizuje fakt že personalisté firmy nejsou schopni vybrat vhodného pracovníka. Vstoupit do takového výběrového řízení je ztráta času. Z tohoto pohledu je tento faktor zcela relevantní. Co se týče domény, gmail je na stejné úrovni jako seznam. Tyto "univerzální" maily signalizují, že nemají svou doménu a tím pádem ani svůj web. Když jsem v minulosti nechal udělat svou reklamní kampaň v rádiu, byl jsem upozorněn na to, jak zákazníci citlivě tuto věc vnímají. To vedlo k založení své domény, svého webu a mailu na své doméně. K tomu čím dál tím víc platí: kdo není na internetu, není vůbec. Mne napadne vždycky otázka "Co je to za firmu, když nemá pár stovek ročně na doménu, pár stovek ročně na webhosting a pár tisíc jednorázově na web? Bude mít pro mne práci? Bude mít na mou výplatu?" Po zkušenostech jsou to většinou firmy, kterým je lepší se vyhnout jak jako uchazeč o práci, tak jako dodavatel nebo odběratel.

Ještě dotaz: jseš jeho mluvčí? Že podáváš vysvětlení, jak zpráva byla myšlena. Ve skutečnosti spíš jak ji chápeš.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.81.–
Keke
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
10. 4. 2016   #6
-
0
-

S doménou jsi mi poměrně otevřel oči a uznávám, že máš pravdu. Tento člověk může pracovat sám na sebe jako recruiter, i když takových lidí je pramálo.

To, že personalisté nejsou dostatečně obeznámeni s problematikou IT je také pravda. Dle mého existuje v ČR okolo 60% lidí, kteří dělají HR a nerozumí jediné zkratce. Na druhou stranu personalista je tady pouze od toho, aby doporučil kandidáta do dané firmy. To jestli ho přijmou, nebo ne, už nezáleží na něm. Je to víceméně to stejné jakoby se tam člověk přihlásil sám. S tím, že od personalisty se můžeš dozvědět interní informace o firmě, o pohovoru, na co se připravit a zvýšit tím své šance u dané firmy.

Já osobně bych personalisty nebral jako špatné lidi. Dělají svou práci. To, že tomu někdo nerozumí neznamená, že tomu nerozumí všichni. Díky dobrému recruiterovi se můžeš dostat na pozici, o které si snil a TŘEBA by ses tam bez něj nedostal. (třeba, že na pohovoru byl šef prostě blbec/debil..ale třeba je takový jen na pohovorech a tebe by to odradilo úplně zbytečně(dost blbý příklad :) ) ) Ale snad mě chápeš.

Jinak nejsem jeho mluvčí. Napsal jsem to jak to chápu já, s tím, že hned nehaním personalistu, ale snažím se ho vyslechnout.

Stejně i takováto "pitomá" zpráva rozpoutala poměrně zajímavou diskuzi, tudíž splnila účel. ;)

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.102.172.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 56 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý