Vytvoření trojúhelníků v jazyce C – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vytvoření trojúhelníků v jazyce C – C / C++ – Fórum – Programujte.comVytvoření trojúhelníků v jazyce C – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené — příspěvek s řešením.
Vorteox0
Duch
10. 4. 2016   #1
-
0
-

Potřeboval bych pomoct snažím se udělat rovnoramenný trojúhelník v jazyce C, ale bohužel mi to nějak nemyslí a nemůžu na to přijít. Část jsem udělal, ale nevím si rady s podmínkou a vnitřním cyklem.V programování jsem začátečník teprve.Ještě neznám funkce. Jenom sekvence,větvení,cykly... Vyzkoušel jsem hodně možností, ale většinou mi z toho vyšel pravoúhlý, ale ten už vím jak. Budu rád za každou pomoc.

Připojen obrázek.

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.7.–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
10. 4. 2016   #2
-
0
-

Takže před těmi hvězdičkami chceš mít mezery? Tak to přesně tak udělej :-)

for (int radek = 0; radek < vyska; radek++)
{
	pocet_mezer = ...;
	pocet_hvezdicek = ...;
	
	for (int i = 0; i < pocet_mezer; i++) printf(" ");
	for (int i = 0; i < pocet_hvezdicek; i++) printf("*");
	printf("\n");
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Vorteox0
Duch
10. 4. 2016   #3
-
0
-

#3 BDS
Ted jsem se trochu ztratil.Takže ten kod co jsem napsal já je k ničemu ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.7.–
Řešení
BDS+3
Věrný člen
10. 4. 2016   #4
-
+1
-
Zajímavé
Vyřešeno Nejlepší odpověď

asi to myslíš takto: 

            int rozmer = 7;
            int pocet_rozmer = 1;
            int i, radek;

            for (radek = 0; radek < rozmer; radek++)
            {
                for (i = pocet_rozmer; i < rozmer; i++) printf(" ");
                for (i = 1; i < pocet_rozmer*2; i++) printf("*");
                pocet_rozmer++;
                printf("\n");
            }
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W11 :)
Vorteox0
Duch
10. 4. 2016   #5
-
0
-

#4 BDS
Jo díky moc. Vždycky když jsem to zkoušel tak mi vyšel pravoúhlý trojúhelník.

Kdybych si chtěl zadávat na kolik řádků by byl ten trojúhelník tak bych si zadával přes printf ten rozměr a pak scanf("%d",&rozměr) ?

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.7.–
BDS+3
Věrný člen
10. 4. 2016   #6
-
+1
-
Zajímavé

#5 Vorteox
já jsem Ti tu poprvé dal taky pravoúhlý, až pak jsem si všiml, že ten vlastně nechceš

jj

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W11 :)
Vorteox0
Duch
10. 4. 2016   #7
-
0
-

#6 BDS
Tak ještě jednou díky moc a poslední otázka ten můj základní kod .  Co je v něm špatného ? Učitel nám říkal, že se to dá udělat pomocí dvou cyklů a v tom druhém musí být podmínka na * nebo mezeru. 

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.7.–
Vorteox0
Duch
10. 4. 2016   #8
-
0
-

#7 Vorteox

Jsem to zkoušel udělat, ale nevěděl jsem na jak na ten druhý cyklus a podmínku

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.7.–
BDS+3
Věrný člen
10. 4. 2016   #9
-
+1
-
Zajímavé

#7 Vorteox
mě to přijde zbytečně složité:

int rozmer = 5;
            int pocet_rozmer = 1;
            int i, radek;

            for (radek = 0; radek < rozmer; radek++)
            {
                for (i = pocet_rozmer - rozmer; i < pocet_rozmer * 2; i++)
                {
                    if (i < 1) printf(" ");
                    else printf("*");
                }

                pocet_rozmer++;
                printf("\n");
            }
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W11 :)
Vorteox0
Duch
10. 4. 2016   #10
-
0
-

#9 BDS
Aha . DÍKY !!!

Nahlásit jako SPAM
IP: 93.99.7.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 12 hostů

Podobná vlákna

Výplň trojúhelníku v c — založil miklel

Uhly trojuhelniku — založil Bay

Obsah trojúhelníku — založil DB

Pomoc s obsahem trojuhelníku — založil Mr.Joke

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý