Parallel For – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Parallel For – Visual Basic – Fórum – Programujte.comParallel For – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Pavel
~ Anonymní uživatel
265 příspěvků
19. 4. 2016   #1
-
0
-

Ahoj,

věděl by někdo jak na multithreading pomocí funkce parallel.for/foreach? Stačí jednoduchý návod např. Jak pomocí této funkce dynamicky vytvořit 4 textboxy, něco do nich zapsat a vykreslit je v novém formuláři.

Zkoušel jsem všechno možné, ale vždy se mi vykreeslí pouze první. Message boxy se mi zobrazí všechny bez problémů. Nevím co dělám špatně. Tady je můj testovací kód.

Public Sub par()


        Dim n As Integer = 5
        System.Threading.Tasks.Parallel.For(1, n, Sub(i)

                                                      Dim newbox As New TextBox
                                                      newbox.Name = "box" + i.ToString()
                                                      newbox.Location = New Point(20, 20 + i * 30)
                                                      newbox.Text = i.ToString()
                                                      Form1.TabPage1.Controls.Add(newbox)
                                                      MsgBox(newbox.Name + " , cislo iterace " + i.ToString() + " , y souradnice " + CStr(20 + i * 30))


                                                  End Sub)

    End Sub

Díky všem za jakoukoliv radu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.86.184.–
Reklama
Reklama
Ovrscout
~ Anonymní uživatel
69 příspěvků
19. 4. 2016   #2
-
0
-

#1 Pavel
VB neni muj obor ale troufám si hádat že přístup k Formu z více programových vláken (což ten ciklus zřejmně vytvoří) je nutno ošetřit jukni sem - https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ms171728%28v=vs.110%29.aspx?cs-save-lang=1&cs-lang=csharp#code-snippet-2

Obzvlášť "vytváření", ale také "přidávání" nových prvků do formu není dobrý nápad, to by se mnělo dělat vždy z vlákna kde byl daný form vytvořen.

To že fungují MessageBoxy bude tím že jsou jsou vytvořeny a použity v tom sammém vlákně, Správně by se vlákno asi mnělo pro GUI připravit viz. ApartmentState.STA, ale zrovna v Paralel.For to asi není dobrý nápad. Každopádně doporučuju se tomu také vyhnout.

Nahlásit jako SPAM
IP: 193.165.79.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Pole cez form — založil sumo

Z formulára premenná — založil Black.Shadow

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý