Porovnávání polí – PHP – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Porovnávání polí – PHP – Fórum – Programujte.comPorovnávání polí – PHP – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Row0
Stálý člen
21. 4. 2016   #1
-
0
-

Mám tabulku s daty

Sloupec1 Sloupec2 Sloupec3

Sloupec1 Sloupec2 Sloupec2

Sloupec1 Sloupec2 Sloupec6

Sloupec1 Sloupec2 Sloupec7

Sloupec2 Sloupec2 Sloupec8

Sloupec2 Sloupec2 Sloupec9

Sloupec2 Sloupec2 SloupecY

Sloupec2 Sloupec2 SloupecB

Tyto data si vytáhnu do pole prvků. 

Následně mám druhé pole které může být více násobné takže v poli 1 muzou byt dalsi dve nebo více poli. A potrebuji tyto pole porovnat s hodnotou ve třetím sloupci. Můj cíl je abych zjistil počet výskutů Sloupců jedna podle Sloupců tři při porovnání polí. 

Konkrétně 

Mám databázi měst a ve kterém jsou kraje a potřebuji dle města zjistit kraj. Úplný cíl je takový že potřebuji zjistit kolik výskytů mám dle krajů. Jeste jedna vec v poli mohu mít i název kraje takže musím porovnávat jak název kraje tak města. 

Připojen obrázek.

Zde je ukázka s čím potřebuji porovnávat

array(2) { [0]=> string(8) "abertamy" [1]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(8) "abertamy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(8) "hodonín" } array(1) { [0]=> string(4) "brno" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(2) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" [1]=> string(7) "ostrava" } array(1) { [0]=> string(7) "ostrava" } array(1) { [0]=> string(13) "trhové sviny" } array(1) { [0]=> string(23) "albrechtice nad vltavou" } array(1) { [0]=> string(5) "Časy" } array(1) { [0]=> string(11) "břežany i" } array(1) { [0]=> string(23) "albrechtice nad vltavou" } array(1) { [0]=> string(8) "budislav" } array(1) { [0]=> string(13) "praha-východ" } array(1) { [0]=> string(33) "albrechtice v jizerských horách" } array(1) { [0]=> string(9) "modletice" } array(1) { [0]=> string(9) "modletice" } array(1) { [0]=> string(9) "modletice" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(13) "praha-východ" } array(1) { [0]=> string(4) "vrdy" } array(1) { [0]=> string(8) "chomutov" } array(1) { [0]=> string(13) "uherský brod" } array(1) { [0]=> string(7) "olomouc" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(7) "klecany" } array(1) { [0]=> string(8) "vodňany" } array(1) { [0]=> string(9) "pardubice" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(6) "plzeň" } array(1) { [0]=> string(4) "brno" } array(1) { [0]=> string(16) "hradec králové" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(16) "Ústí nad labem" } array(1) { [0]=> string(4) "brno" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(9) "církvice" } array(1) { [0]=> string(16) "Ústí nad labem" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(2) { [0]=> string(6) "plzeň" [1]=> string(15) "plzeňský kraj" } array(2) { [0]=> string(7) "liberec" [1]=> string(15) "liberecký kraj" } array(1) { [0]=> string(15) "liberecký kraj" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(9) "pardubice" } array(1) { [0]=> string(9) "pardubice" } array(1) { [0]=> string(9) "pardubice" } array(1) { [0]=> string(9) "pardubice" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" } array(1) { [0]=> string(17) "kraj hl. m. prahy" }

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.3.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
21. 4. 2016   #2
-
0
-

#1 Row
Proč to neporovnáš přímo v databázi?

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Row0
Stálý člen
21. 4. 2016   #3
-
0
-

#2 Kit

Zdravím, protoze to jsou dve ruzne databaze.

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.3.–
Kit+11
Guru
21. 4. 2016   #4
-
0
-

#3 Row
SQL dotaz je možné napsat i na porovnání dat z více databází.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
Row0
Stálý člen
21. 4. 2016   #5
-
0
-

#4 Kit
Databáze jsou na dvou různých serverech

Nahlásit jako SPAM
IP: 46.13.3.–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
21. 4. 2016   #6
-
0
-

A všechna ta pole máš v poli, které umíš projít, ale ty podpole už ne?

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
2533 příspěvků
22. 4. 2016   #7
-
0
-

Tak, konenkoncu by to slo nasoukat zpet do db :) Pres db, kdyz to mas 3 sloupce, udelas kratky sql dotaz s GROUP a COUNT.
kraj, okres, mesto
 

SELECT
  kraj,
  COUNT(*) AS pocet
FROM
  tabulka
GROUP BY
  kraj

Vyber sloupec kraj, a pocet z tabulky tabulka, spojuj to podle kraj. To ti vypise pocty v kraji.

SELECT
  kraj,
  okres,
  COUNT(*) AS pocet
FROM
  tabulka
GROUP BY
  okres

To ti vypise kraj a okres a pocet v okrese. Teoreticky bys tam mel mit
GROUP BY kraj, okres
Ale to neni treba, protoze okres neni ve dvou krajich.
 

Hlavne bych si ty udaje ulozil do pomocne tabulky nebo napevno do souboru, abys to nemusel pokazde prepocitavat. Prepocitani ma smysl pouze tehdy, kdyz se prida dalsi mesto nebo nastane jina zmena v te tabulce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:c914:19...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 122 hostů

Podobná vlákna

Porovnávání polí — založil farth

Porovnávání — založil Malag

Porovnávání časů — založil Filashik

Porovnávání řádku — založil Jou222

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý