Promenne z PHP do javascriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Promenne z PHP do javascriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.comPromenne z PHP do javascriptu – JavaScript, AJAX, jQuery – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
filip
~ Anonymní uživatel
101 příspěvků
22. 4. 2016   #1
-
0
-

Zdravim, potreboval bych poradit. Mam php skript, ktera mi po zpracovani n promennych $x a $y (desetinna cisla). Jsou to souradnice do mapy, ktere se generuji podle mista, ktere je zrovna vyhledavano v databazi. Jak mam tyto promenne pouzit v javascriptu (predpokladam, ze pomoci poli, ale nevim si s tim rady). Kod v javascriptu mam nasledujici:

var x=<?php echo $x; ?>;
var y=<?php echo $y; ?>;
document.write(x);

document.write(y);

Kdyz je vysledek pouze jeden, v poradku se zde promenne vypisou, kdyz je vysledku vic, vypise 0. Mockrat diky za rady

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.112.167.–
Reklama
Reklama
NeregistrovanyHookyns
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
1. 5. 2016   #2
-
0
-

A do výsledného HTML, případně konzole (ctrl + shift + i), ses díval? Problém zde určitě uvidíš.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.73.–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
2. 5. 2016   #3
-
+1
-
Zajímavé
Kit +

   

var x=<?php echo json_encode($x); ?>;
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
peter
~ Anonymní uživatel
2539 příspěvků
2. 5. 2016   #4
-
0
-

Schazi mi tu cast kodu, php. Takze neni uplne jasne, ceho se snazis dosahnout.

Funguje to takhle. Mam php program. Ten vygeneruje html/css/js nebo jiny format. Ten se odesle uzivateli. Uzivatel - webovy prohlizec, kod prijme a zpracuje.

Javascriptove pole se zapisuje bud
var x;
x = []; // [1,2,3,4]; alert(x[2])
x = {}; // {a:1,b:2,c:3,d:4}; alert(x['c']); alert(x.c)
Pomoci php to texy musis do teto podoby zfomatovat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:b44e:2a...–
NeregistrovanyHookyns
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
2. 5. 2016   #5
-
0
-

Aha, podle reakcí ostatních jsem si to špatně přečetl. $x a $y jsou pole,.. Měl jsem za to, že jsou to jen desetinná čísla. :D

Poté by mělo stačit:
var x = JSON.parse("<?php echo json_encode($x); ?>");
var y = JSON.parse("<?php echo json_encode($y); ?>");

V podstatě jako napsalo q, ale jeho x a y by byly stringové proměnné. Je třeba JSON ještě v JS naparsovat a to právě pomocí JSON.parse().

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.192.–
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
2. 5. 2016   #6
-
0
-

   

<?php $x = array(1, "dva", 3); $y = array("leda" => "prdlajs"); ?>
var x=<?php echo json_encode($x); ?>;
var y=<?php echo json_encode($y); ?>;
var x=[1,"dva",3];
var y={"leda":"prdlajs"};
Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
NeregistrovanyHookyns
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
2. 5. 2016   #7
-
0
-

#6 q
Okay no. Na takových datech lze zneužít toho, že JSON má stejnou syntaxy, přece jen vychází z JS že?! :D I když mě teď z hlavy nic nenapadlo, co by podpořilo mé tvrzení, existují jistě případy, kdy je třeba parser použít, např. kvůli nějakým speciálním symbolům nebo escapování, které si JSON vytvoří.

Pro jeho použití je tedy tvá odpověď správná, omlouvám se.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.192.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 29 hostů

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý