Vývoj HW a SW pro ovládání LED číslic – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Vývoj HW a SW pro ovládání LED číslic – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.comVývoj HW a SW pro ovládání LED číslic – Mikrokontroléry – Fórum – Programujte.com

 

27. 4. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den,

sonduju zda bych našel člověka, který by měl zájem o spolupráci na vývoji HW a SW pro ovládání - resp. nastavování LED číslic (cen několika produktů). Nějaké řešení používám, ale made-in-china. Vše co se týče výroby HW mohu zajistit, ale potřebuju českou hlavu na vymyšlení SW, případně i HW. Hardware by měl zvládat TCP/IP a Wifi komunikaci, součástí by byla i jednoduchá aplikace pro Android pro nastavování čísel. Vše v tuto chvíli vlastně mám a je kde čerpat inspiraci. Já ale potřebuju produkt vylepšovat a rozvíjet. Budu rád i když mě případně nasměrujete kde a na koho se obrátit. Spíš než firmu hledám člověka, který pracuje na sebe a obor ho zajímá a rozumí mu. V každém případě bych v prvopočátku chtěl s někým prodiskutovat zda to do čeho se pouštím není až příliš složité nebo zda to nepřekročí mojí představu o financích. Jak jsem již podotknul, výrobu a osazení hw mám vyřešené, potřebuju jen člověka v oboru s otevřenou hlavou a zápalem pro věc. Děkuju za odpovědi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.111.–
27. 4. 2016   #2
-
0
-

Vypadá to spíš na inzerát, měl by být v inzerci. Asi by bylo potřeba více podrobností.

Jinak ovládat LED sedmisegmentovky nebo i vícesegmentové a bodové displeje není problém, je potřeba vědět technické parametry použitého zobrazovače. Komunikace po internetu je o něco těžší problém, zde by se musel vhodně vybrat jednočip. Mobilní aplikace nedělám, takže nemám zkušenosti.

Co hotová řešení nebo se obrátit na firmu, co v oboru dlouhodobě působí? Např. Kadlec elektronika http://www.kadlecelektro.cz/

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
27. 4. 2016   #3
-
0
-

#2 hlucheucho
já bych se spíš chtěl obrátit na nějakého soukromníka než velkou firmu, zadám tedy vlákno ještě do inzerce. Omlouvám se.

Nahlásit jako SPAM
IP: 188.75.128.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
28. 4. 2016   #4
-
0
-

Kdyz jsem chodil na stredni, tak nas ucil jakysi pan Kovar ze Zlinska.
http://www.spszl.cz/…es/visit.php?…
(prijde mi dost mlady, tak nevim, zda je to tentyz clovek)
Strasne sikovny clovek, hrali jsme si s mikropocitaci z8080 a led diodovym panelem, sedmisegment a pod. A jinak se teda zabyval i vyvojem podobnych zarizeni z led diod.

V dnesni dobe by se to dalo resit i pomoci raspberry pi, cena asi 500 kc. Propojit to do site neni problem, system klidne linux, ale ovladani 7segm nevim. Ale to by on mohl vedet. Psat aplikacku na android, ne, nevim. Spis bych se pripojil vzdalene k serveru a pres webove rozhrani, php, mysql.
Mozna by bylo pohodlnejsi ovladat tu 7segm, kdyz ji pripojis pres usb3/2. normalne by se pripojovala k seriovemu portu, ale to asi nema R-pi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:7559:4e...–
28. 4. 2016   #5
-
0
-

k usb potřebuješ převodník, budiče, zdroj... a stane se z toho neohrabané vrabčí hnízdno, OS Linux je taky na tohle zbytečný luxus. A k tomu přidat ještě webový server a databázi... na co?

32-bitový AVR s integrovaným rozhraním naprogramovaný jako server a GPIO připojené na vhodný driver. Při použití PWM který je na čipu by šlo řídit i jas. Pravda je, že v Kadlec elektronika asi budou o hodně dál, já jen ve stadiu úvah, jak to řešit.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Richard01
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
28. 4. 2016   #6
-
0
-

#4 peter
Díky za tip. Mezitím jsem zjistil, že je k dispozici docela dost profi hotových řešení za babku. Jen ten software vždycky pokulhává a ta Čína z toho prostě čiší. Dostal jsem nyní technickou specifikaci PCB a vypadá to, že výrobce řídící jednotky by mi byl schopný poskytnout veškerou dokumentaci a zdrojové kódy. To by pak už bylo veselejší. No stejně pořád laboruju, zda se do toho pustit. Není to můj obor, teď mám čas po něčem pátrat, ale za týden to bude jinak a zase to budu odsouvat dál a dál. Ale díky za každý názor, alespoň mi to tříbí myšlenky jakou cestou se spíš vydat.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.111.–
Richard01
~ Anonymní uživatel
6 příspěvků
28. 4. 2016   #7
-
0
-

Docela dobrým zdrojem pro výchozí informace mi byl web http://www.ledcontrolcard.com/

Mají tam i kartu, kterou lze řídit přes síťě GSM/3G.

Myslím, že se jedná o obecná řešení, která lze nasadit na spoustu různých čínských displejů.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.146.111.–
remmidemmi0
Věrný člen
29. 4. 2023   #8
-
0
-

Ačkoliv je toto vlákno hodně staré, není vyloučeno že podobné potřeby má leckdo jiný i dnes. Je to asi 2 roky, co jsem vyvinul interface

http://www.jplabs.co.uk/projects/bh5215a.html

který má přístup ze sériového portu RS232C a z USB a výstup 64 bit paralelně (16x4 bity nebo 8x 8bit). Tedy, při BCD kódování lze připojit 16 číslic. Při ASCII kódování lze zobrazit 8 alfanumerických znaků. Každý výstupní bit lze zatížit proudem 48 mA.  Jestliže je 16 číslic málo, lze na sebe štosovat 8 stejných desek, všechny napojené na stejný sériový kanál. Pomocí 8 desek lze zobrazit 64 alfanumerických znaků nebo 128 číslic.

Hardware používá TTL logiku. Žádný mikropočítač. Rozměry desky jsou 145 x 67 mm, napájení +5V.

Sériový kanál má automatické rozpoznání rychlosti, adaptuje se na jakoukoliv rychlost mezi 2100 bps a 117 Kbps, s parametrem 8N1. Na vstup sériového portu lze zařadit bezdrátový přijimač nebo převodník z CAN, RS422 a podobně.

Ovládací software je jednoduchý - sestává z pozice kde má být znak nebo číslice zobrazena a z hodnoty (kódu) číslice nebo znaku.

Nahlásit jako SPAM
IP: 37.48.18.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý