Pozicování textu – CSS – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pozicování textu – CSS – Fórum – Programujte.comPozicování textu – CSS – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
LUK4S3K0
Newbie
27. 4. 2016   #1
-
0
-

Zdravím

Mám takový menší problém, který pro některé určitě bude hračka. Potřebuji upravit text podle obrázku který je zde přiložený. Zkoušel jsem to nakodovat ale marně. Může mi někdo poradit jak to udělat aby to vypadalo jako na obrázku č.1?


Děkuji

Img No.1 - http://2.1m.yt/OFMAk7E.jpg

Img No.2 - http://2.1m.yt/6z5iw6K.png

Zde je kod:

<div class="gray-belt">
     <div class="row">
        <img src="img/logo.png" alt="CreativeHyip" class="logo-small">
        <h4>You got a great idea, but</h4>
        <h2>You can't do it</h2>
        <h1>Yourself</h1>
     </div>
</div>

A zde CSS:

/*=================
    COMPONENTS
=================*/
.row {
    max-width: 1140px;
    margin: 0 auto;
}
h4 {
    font-family: HelveticaNeueTh;
    text-transform: uppercase;
    text-align: center;
    color: #fff;
    font-size: 120%;
}
h2 {
    font-family: HelveticaNeueMd;
    text-transform: uppercase;
    text-align: center;
    color: #fff;
}
h1 {
    font-family: HelveticaNeueBdOu;
    text-transform: uppercase;
    text-align: center;
    color: #fff;
}
Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d0:1f6a:3537:...–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
28. 4. 2016   #2
-
0
-

Co presne potrebujes upravit? Jako, ktere css vlastnosti, nebo, co z toho obrazku?

V css vidim, ze neresis vubec margin, padding u Hx. Nemas tam background-image. Pripadne je to mozna nejaky css-js-efekt, filter, to nevim. No a mas tam nastavene centrovani pomoci marginu.

Staci to takhle?

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:7559:4e...–
LUK4S3K0
Newbie
28. 4. 2016   #3
-
0
-

Už jsem si s tím pohrál. Akorát mi ještě chybí jedna věc:

Na obrázku 1 je vidět že nápis "YOURSELF" má stejnou šířku jako text nad tím, ale větší velikost fontu a to se nyní snažím udělat. Když dám dejme tomu velikost fontu 200% nebo klidně i 500% tak se velikost vůbec nemění. Šířku nápisu si upravím pomocí letter-spacing, ale velikost fontu mi pořád nejde. 

V CSS mám definováno pro celý web velikost fontu 20 pixelů a pak už si jenom u některých nadpisů  atd přizpůsobuji velikost pomocí procent. Všude to jde pomocí procent ale u tohoto ne.

Takže nyní potřebuji akorát udělat větší font na H1.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2a00:1028:96d0:1f6a:b8db:...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 2 hosté

Podobná vlákna

Pozicování textu v obrázku — založil Pavelv

Pozicování — založil Peterka35

Pozicování — založil Telka

Pozicování — založil orw

Pozicování — založil Salieri

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý