Okna – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Okna – C / C++ – Fórum – Programujte.comOkna – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

hans0
Newbie
28. 3. 2006   #1
-
0
-

jsem se chtěl zeptat jak je to v c++ s moznosti pouzivani oken??jako že se otevře okno jako windows okno?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
Peter D.0
Expert
28. 3. 2006   #2
-
0
-

veci sa maju takto:
okno sa vytvorit urcite da. ale je to zlozitejsie.
najskor treba zvladnut zaklady C++, pre ktore je konzola ako stvorena (lahky vstup/vystup) a az potom sa pustit do prostredia
ak si myslis ze t uz ovladas tak skus hladat clanky o WinApi alebo SDL :jj:

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
hans0
Newbie
28. 3. 2006   #3
-
0
-

Dá.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
I like Gybu homesite:www.gybu.cz :D
Kamil Sk?la0
Návštěvník
29. 3. 2006   #4
-
0
-

:-))

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Kdyz chces nahoru, musis dolu :-) dchub://allhub.net
Peter D.0
Expert
29. 3. 2006   #5
-
0
-

?
:D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Program nemusi fungovat rychle, staci ze funguje dostatecne rychle.
survik1
~ Moderátor
0
Posthunter
28. 4. 2006   #6
-
0
-

Ten kod je:

#include <windows.h>


LRESULT CALLBACK WndProc(HWND, UINT, WPARAM, LPARAM);

int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance,
PSTR szCmdLine, int iCmdShow)
{
TCHAR szAppName[] = TEXT("Nazd?rek celi?kej sv?te:-)");
HWND hWnd;
MSG msg;
WNDCLASSEX wc;

wc.cbSize = sizeof(wc);
wc.style = CS_HREDRAW | CS_VREDRAW;
wc.lpfnWndProc = WndProc;
wc.cbClsExtra = 0;
wc.cbWndExtra = 0;
wc.hInstance = hInstance;
wc.hIcon = LoadIcon(NULL, IDI_APPLICATION);
wc.hIconSm = NULL;
wc.hCursor = (HCURSOR)LoadCursor(NULL, IDC_ARROW);
wc.hbrBackground = (HBRUSH)(COLOR_WINDOW+1);
wc.lpszMenuName = NULL;
wc.lpszClassName = szAppName;

RegisterClassEx(&wc);

hWnd = CreateWindowEx(0,szAppName,
szAppName,
WS_OVERLAPPEDWINDOW,
CW_USEDEFAULT,
CW_USEDEFAULT,
CW_USEDEFAULT,
CW_USEDEFAULT,
NULL,
NULL,
hInstance,NULL);
ShowWindow(hWnd, iCmdShow);
UpdateWindow(hWnd);

while(GetMessage(&msg, NULL, 0, 0))
{
TranslateMessage(&msg);
DispatchMessage(&msg);
}
return msg.wParam;
}

LRESULT CALLBACK WndProc(HWND hWnd, UINT message, WPARAM wParam, LPARAM lParam)
{
switch(message)
{
case WM_DESTROY:
PostQuitMessage(0);
return 0;
}
return DefWindowProc(hWnd, message, wParam, lParam);
}


Pro vic se podivej do serialu Win32 API

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Život je jen hra, která se nedá vyhrát.
marek0
Duch
1. 5. 2006   #7
-
0
-

zdar,prosímte mám problém s tím oknem vytvorit ho umím a vsechno jenom kdyz to delám pres Dev-c++ tak mi to hodí konzoli aji to okno a ja bych chtel jenom to okno nevís co s tím ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
1. 5. 2006   #8
-
0
-

Projekt -> Vlastnosti projektu -> Typ -> Win32-GUI Aplikace -> OK nebo si typ "Windows Application" vyberete již při založení nového projektu.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
marek0
Duch
3. 5. 2006   #9
-
0
-

Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Okna — založil keet

Barva okna — založil Jakub Vojáček

Velikost okna — založil Zan

Aktivnost okna — založil devilfish

Zavreni okna — založil bbtrash

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý