Struktura kolekce – Visual Basic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Struktura kolekce – Visual Basic – Fórum – Programujte.comStruktura kolekce – Visual Basic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kartik
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
15. 5. 2016   #1
-
0
-

Snažil jsem se googlovat, ale marně, všude jen jak se kolekce používají, ale nikdy jak to funguje ve VBA. Potřeboval bych to nejlépe rozepsané jako je to na http://bytecomb.com/vba-internals-getting-pointers/ , tam je popsané jak ve skutečnosti funguje např. pole, že je to struktura SAFEARRAY, nebo řetězce, které se ukládají jako BSTR. No a já bych potřeboval jak jsou uložená data kolekce.

Zatím jsem přišel jen na to, že ukazatel na kolekci + 16 je Long size.

dim size as long
Copymemory size, byval ObjPtr(kolekce) + 16, 4
Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.131.–
Reklama
Reklama
q
~ Anonymní uživatel
219 příspěvků
16. 5. 2016   #2
-
0
-

Na kolekci jde používat indexy a klíče. Prvky jsou asi ve spojáku. Takže tam asi bude ukazatel na hashmapu a ukazatel na první prvek. Pak teda asi ta velikost a asi ještě něco.

Každopádně to není primitivní struktura, ale objekt, takže by ses k němu tak měl chovat. Jestli ta data potřebuješ někam předávat, tak na to asi je nějaké SDK s funkcemi pro přístup, binárně bych to neřešil. Nebo používej jednoduché typy.

Nahlásit jako SPAM
IP: 213.211.51.–
Kartik
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
16. 5. 2016   #3
-
0
-

A když mam pouze ukazatel na kolekci, je nějaká možnost jak zavolat členskou funkci, kterou prvek např. přidam?

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.131.–
Kartik
~ Anonymní uživatel
35 příspěvků
16. 5. 2016   #4
-
0
-

Už to asi mam, dereferencovat pointer pres copymemory a pak přes objekt volat funkce.

Nahlásit jako SPAM
IP: 90.178.131.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 15 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý