Odstrannit milisekundy z DATETIME – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Odstrannit milisekundy z DATETIME – MySQL – Fórum – Programujte.comOdstrannit milisekundy z DATETIME – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
hlucheucho+10
Posthunter
17. 5. 2016   #1
-
0
-

Ahoj

potřebuji pro použití v dotazu z datetime odstranit milisekundy (= zaokrouhlit čas dolů na celé sekundy). Zkusil jsem funkci truncate. Ta sice milisekundy odstraní, ale výsledkem už není datetime (tušil jsem, že v tom bude nějaký háček), číslo odpovídá datu a času zapsanému bez oddělovačů (pomlčky, mezera, dvojtečky). Zkopírování obsahu sloupce do sloupce typu datetime vede k zaokrouhlení "matematicky", tj. 500ms a více nahoru, což je nežádoucí. Jak na to?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
17. 5. 2016   #2
-
0
-

Políbila mne múza na čelo: 

cast(truncate(cas, 0) as datetime)


hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
hlucheucho+10
Posthunter
17. 5. 2016   #3
-
0
-

Předčasná radost. Pro 2016-05-16 23:27:59.999 truncate dává výsledek 20160516232760  . Proč?

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
hlucheucho+10
Posthunter
17. 5. 2016   #4
-
0
-

Vypotil jsem tohle: 

subdate(cas, interval microsecond(cas) microsecond)


vypadá to funkčně.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 10 hostů

Podobná vlákna

DateTime - 2h — založil Alunan

C# Datetime Fofmat — založil ondra

Prevod string na Datetime — založil Jirka

DateTime - chybí sekundy — založil hlucheucho

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý