Maturita- poraďte prosím – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Maturita- poraďte prosím – C / C++ – Fórum – Programujte.comMaturita- poraďte prosím – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Vlákno bylo úspěšně vloženo.
Pokud sám přijdeš na řešení, nezapomeň ho sem přidat!
Dalibor
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
18. 5. 2016   #1
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.120.–
Kent0
Stálý člen
18. 5. 2016   #2
-
0
-

#1 Dalibor
V čom konkrétne je tvoj problém? Máš dokonca nakreslené diagramy. Napísať jednoduchú podmienku a aritmetickú operáciu snáď ako maturant musíš zvládnuť. Alebo sa aspoň pokús.

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.176.–
Dalibor
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
18. 5. 2016   #3
-
0
-

#2 Kent
nejsem ten typ kterej by to ani beze zkoušky nezkusil. Neboj, zkoušel jsem to 2 hodiny :D Nešlo ...

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.120.–
BDS+3
Věrný člen
18. 5. 2016   #4
-
0
-

#3 Dalibor
ukaž co máš udělané a s čím si nevíš rady. Dělat tu za tebe úkoly do školy by byla ostuda.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
Dalibor
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
18. 5. 2016   #5
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.120.–
Dalibor
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
18. 5. 2016   #6
-
0
-
Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.120.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
19. 5. 2016   #7
-
0
-

"nejsem ten typ kterej by to ani beze zkoušky nezkusil. "
Ptas se na priklady, ktere jsou ruzne od 7. Ani z jednoho jsme doposud nevideli kod. Promin, ale to zavani jasnym NEZKUSIL :) Takze, kdo vi, jestli ten kod 7 je tvuj nebo nekoho jineho.
* Navic, ten kod lze zkopirovat ze souboru do fora. Neni treba davat obrazek. tez by se pak dal snadneji pretahnout do meho programu a nemusel bych jej opisovat.
* if-else konstrukce se da nahradit switch.
* cout << vysledek staci napsat jednou na konci. Detekoval bych to podle toho, co je v o. Pripadne bych vypsal, ze v o je nejaky nesmysl, kdyby to vzniklo treba nasobenim "tyu" * 6.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:4858:92...–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 5. 2016   #8
-
0
-

#7 peter
ostatne ani nezkusil otocit ty obrazky, kdo to ma pak cist...

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
19. 5. 2016   #9
-
0
-

#8 KIIV
Třeba očekává, že si k tomu lehneme   

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Dalibor
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
19. 5. 2016   #10
-
0
-

ty obrázky jsou otočený, to že tohle fórum je naprogramovaný aby je zase obrátilo tak to se vám za autora stránek omlouvám. Zkusil jsem ostatní příklady, ale když mě nešli, tak jsem to logicky smazal a nemám nic.

Děkuji teda za pomoc dobří lidé

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.120.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 5. 2016   #11
-
0
-

tak jsem si tedy dal praci s tim poukladat obrazky a otocit je... vyvojak tam mas, nemusis se ani obtezovat s vymejslenim algoritmu... musis akorat vedet, ze   cti znamena  cin >> neco,  podminka je  if () a co s podminkou tam mas primo napsane, cyklus  for (int i = od; i<do; ++i) ...

Takze cim zacit? Co ma kazdy program vzdy?

#include <iostream>

int main() {

}

Takova 10 moc nesedi na vyvojovy diagram, protoze je tam jeste cyklus co ti nedovoli zadat cislo mensi nez 0.

Beztak je to blbe, jak ti tam zada nekdo zada cokoliv jineho nez cislo, tak to skonci v nekonecnem cyklu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 5. 2016   #12
-
0
-

11) je nejak divne pojmenovany "soucin", podle nazvu bych cekal obycejne  x*y. Podle kodu ale vypada, ze jde o y-tou mocninu x. Coz bych cekal misto "y" treba "n", ktere vice naznacuje pocet opakovani nez "y".

12) dejme tomu

13) opet se zacykli, jakmile zadas neco jineho nez cislo, podle diagramu to vypada spis na GOTO nez na do {} while ();

No proste tam nevidim zadne zaludnosti. Krom toho, ze musis definovat promenne a casto i jejich pocatecni hodnotu, jinak tam bude nejake smeti.

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Dalibor
~ Anonymní uživatel
30 příspěvků
19. 5. 2016   #13
-
0
-

děkuji :)

Ale nepochopil 13. příklad ... GOTO to určitě nebude, protože to vůbec neděláme. Pracujeme pouze s cin, cout, if (else), for 

Nahlásit jako SPAM
IP: 109.164.120.–
Kent0
Stálý člen
19. 5. 2016   #14
-
0
-

#12 KIIV
ono by to mohlo byť while alebo aj nekonečný for cyklus.. je otázne či majú ošetrovať aj to či zadaná hodnota je niečo iné ako číslo..

Nahlásit jako SPAM
IP: 147.175.176.–
KIIV
~ Moderátor
+43
God of flame
19. 5. 2016   #15
-
0
-

#13 Dalibor
Tam slo spis o ten diagram, nikde ani naznak cyklu (krom nahle sipky zpet). Ikdyz, co se tak koukam na vyvojove diagramy po netu, tak uz to asi neni tolik nutne (asi jsem se je ucil v dobe, kdy to bylo striktnejsi :))...

U ostatnich je treba cyklus naznacen, ale neni tam naznacena sipka zpet na jeho zacatek.

#14 Kent
To je otazka. Kdyz se clovek nenauci odchytavani chybovych stavu hned, tak s tim je pak problem pozdeji

Nahlásit jako SPAM
IP: 212.47.3.–
Program vždy dělá to co naprogramujete, ne to co chcete...
Domi
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
19. 5. 2016   #16
-
0
-

Zdravim, ve stredu 25.5. bych potrebovala pomoc s vytvorenim skriptu v MySQL. Pro nekoho, kdo se v tom vyzna to nebude problem, test se pise 25 min a jde o vyvoreni pohledu se selectem, takze to zabere tak zhruba 10min. Je tu nekdo, kdo by mel teda v 13:00 cas a byl by schopny asistovat? Diky,Domca

Zasláno z mobilního telefonu.

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.102.26.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
19. 5. 2016   #17
-
0
-

Jde o to, ze pomahat ma smysl jen nekomu, kdo prokaze snahu. :) Tys prisel se zadanim a udelejte za mne.

Ta 13
1. cti(x)
2. if (x==0)
+: {}
-: else {}
3. +: prumer = soucet / pocet
4. zobraz(prumer)
5. -: soucet = soucet + 1; pocet = pocet + 1; a zpet pred cti
A co na tom vidis jako tezkeho? v podstate presne opises to, co je na obrazku.
void function cti(int* n) {cin >> n;}
void function zobraz(float n) {cout << n;}
int x, soucet, pocet;
float prumer;
prumer = 0; soucet = 0; pocet = 0;
while () {cti(x); if (x==0) {break;} soucet = soucet + 1; pocet = pocet + 1;}
prumer = (float)soucet / (float)pocet; zobraz(prumer);

Netestovano. 8 radku kodu mi neprijde nic sloziteho. Neumim si te predstavit, ze resis 1000 radkovy program.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:4858:92...–
19. 5. 2016   #18
-
0
-

#16 Domi
MySQL má svoji konferenci.

Co se to do středy naučit? Vytvořit pohled je CREATE WIEW, podrobnosti najdeš googlem, první odkazy bývají na dokumentaci MySQL. S pohledem pak pracuješ podobně jako s tabulkou. Nejjednodušší select je SELECT * FROM wiew_name. Když hvězcičku nahradíš názvy sloupců, obdržíš jen vyjmenované sloupce v daném pořadí. Když přidáš podmínku, lze vybrat jen některé záznamy a pomocí klauzule ORDER BY záznamy seřadit.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 25 hostů

Podobná vlákna

Poradte mi prosím... — založil Majox

Prosím poraďte — založil 14 letý kid

PHP Prosím poradte mi... — založil Majox

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý