"Učenie" dvoch programovacích jazykov naraz – Offtopic – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

"Učenie" dvoch programovacích jazykov naraz – Offtopic – Fórum – Programujte.com"Učenie" dvoch programovacích jazykov naraz – Offtopic – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Kibor
~ Anonymní uživatel
1 příspěvek
21. 5. 2016   #1
-
0
-

Ahoj, v škole sa učíme ako inak Pascal,z ktorého budem aj maturovať.Zatiaľ sú to len také ľahké veci typu pole,cykly ,procedúry a podobne.Avšak prídu aj niečo také ako záznamy a podobne,ktoré sú už syntakticky trošku ťažšie.Ja by som sa rád naučil aj C/Cpp ,pretože určite sa s tým na VŠ stretnem .Ak sa budem učiť syntax týchto dvoch jazykov,nemyslíte že sa môžem miestami stratiť? Pretože aj napríklad štýl programovania v týchto jazykoch je predsa iný,alebo nie?

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.99.53.–
Reklama
Reklama
Kit+11
Guru
21. 5. 2016   #2
-
0
-

#1 Kibor
Pascal a C/C++ se ve své podstatě moc neliší. Oba to jsou imperativní jazyky, které umí něco málo z OOP. Programovat tedy budeš podobně, jen se ti asi bude zpočátku trochu plést syntaxe.

Používám současně asi 10 různých jazyků a abych si to nepletl, tak jsem si v editoru udělal sady maker pro různé jazyky, ale se stejnými názvy. Píši jednotně a editor mi to vždy zkoriguje pro ten jazyk, ve kterém zrovna dělám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 194.228.13.–
Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.
petrph0
Newbie
22. 5. 2016   #3
-
0
-

Dokonce tedy co se pamatuji, tak někdy před dlouhou řadou let vycházel v Comuterwoldu od pana pan Pecinovského  seriál programování - a to tedy pro oba tyto jazyky společně.  Takže v zásadě to možné je. O co spíš jde, aby jsi tedy měl v obou jazcích podobnou výuku, právě proto aby jsi se v tom neztratil, ale věděl že různými názvy se vyjadřuje to stejné. Dejme tomu jak píšeš typu záznam (record) odpovídá  v C/C++ příkaz struct. Nebo že i v Pascalu ukazatele jsou , takže i tam jde vyjádřit to co v nich v C/C++.

Jinak tedy, ber to jako naučení základů, jak píšeš "pro případ se s tím v budoucnu (třeba na VŠ) setkáš. Až začnej dělat nějaké velké profesionálně fungující aplikace (třeba GUI rozhraní, s napojením na databáze, add..), tak se toho stejně budeš muset pro ten konkrétní jazyk -a to konkrétní vývojové prostředí plus třeba připojené knihovny mohem víc...

 

Nahlásit jako SPAM
IP: 88.100.206.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 33 hostů

Podobná vlákna

Strojové učenie — založil mirec123

2 podminky naraz — založil Keyzio

Dva Windowsy spustene naraz — založil Eversmann

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý