Statistiky v MS SQL serveru 2000 – MySQL – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Statistiky v MS SQL serveru 2000 – MySQL – Fórum – Programujte.comStatistiky v MS SQL serveru 2000 – MySQL – Fórum – Programujte.com

 

machis0
Newbie
15. 2. 2007   #1
-
0
-

Zdravim mohl by mi nekdo prosim poradit jak se v MS SQL serveru 2000 delaji statistiky.

Pr.: Mam tabulku, kde jsou ulozene udaje o navstivenych www strankach :

ID
adresa_stranky
cas_navstiveni
datum_navstiveni
ID_PC

Potreboval by jsem poradit jak mam napr. vypsat 5 nejnavstevovanejsich stranek, nebo datum kdy bylo nejvice navstivenych stranek atd.
Jestli se to da udelat pomoci nejakeho formulare, dotazu, nebo se musi pouzit Analysis Services.

Za odpovedi predem diky

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mallox0
Návštěvník
16. 2. 2007   #2
-
0
-

umis sql?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
machis0
Newbie
16. 2. 2007   #3
-
0
-

To mallox: Ani moc ne teprve se sql zacinam ucit

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
mallox0
Návštěvník
16. 2. 2007   #4
-
0
-

no ono to je znat z prispevku..tak se ho nauc, a pak se ti samo vsechno objasni..;)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
linux v grafice je boj
forum.ubuntu.cz
machis0
Newbie
16. 2. 2007   #5
-
0
-

To mallox:
Diky za odpoved :-(
A nejaka rada ohledne toho pomoci ceho se to dela by nebyla? At vim na co se mam zamerit.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
16. 2. 2007   #6
-
0
-

To machis: Potrebujes sa naucit s databazou rozpravat (posielat jej dotazy). Ak sa jej spravne opytas, povie ti presne co chces vediet. Na komunikaciu s DB sa pouziva jazyk SQL. Pre tvoj pripad by rozhovor vyzeral asi takto:

Databaza, posli mi pole adresa_stranky z prvych piatich riadkov po zoskupeni podla adresa_stranky a zostupnom zoradeni podla count(adresa_stranky)...

samozrejme to musis databaze napisat tak, aby to pochopila... cize jazykom SQL. Ten sa naucis napr. aj tu:
http://www.w3schools.com/sql/


EDIT:
funkcia count spocita kolko krat sa v tabulke dana polozka nachadza...
a este len chcem dodat ze ak sa chces sql naucit, vykasli sa na tie dve pismenka (MS) a ich klikoidne blbosti, otvor si konzolu a pis priamo SQL... Samozrejme, zalezi na tom, ci ho chces naozaj ovladat, alebo ti staci urobit tie statistiky....

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
machis0
Newbie
19. 2. 2007   #7
-
0
-

Podarilo se mi spocitat vyskyt jednotlivych adres a seradit je vzestupne, ale neprisel jsem na to jak mam vypsat posledních 5 prvku
(tedy ty nejnavstevovanejsi).
PLS poradte

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.0
Věrný člen
19. 2. 2007   #8
-
0
-

Na to aby si vypisal 5 poslednych budes musiet zavolat nejaku fciu ktora ti vsetky spocita a nasledne na to budes musiet preskocit az na posledny zaznam a potom zacat vypisovat a posuvat sa dozadu... ms sql je v tomto pekne pomale, takze odporucam ich zoradit opacne (od najvacsieho po najmansie - order by count(..) [podtrzene]DESC[/podtrzene]). Teraz potrebujes vytiahnut uz len prvych 5 riadkov. V MySQL je na to prikaz (na konci query by si uviedol LIMIT 5), ale mssql take, ak sa namylim, nevie. Takze jednoducho v cykle prejdi prvych 5 riadkov a vytiahni si z nich co chces... Konkretnejsie poradit neviem, vzhladom na to ze neviem v akom prostredi nad tym serverom pracujes...

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
Prog.0
Věrný člen
19. 2. 2007   #9
-
0
-

Jo, tak som to hodil do googla, mssql vie vraj nieco ako select TOP X from..., takze by si dal SELECT TOP 5 FROM (vypis zoradeny od najcastejsie po najmenej navstevovane)

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Prog.
machis0
Newbie
19. 2. 2007   #10
-
0
-

Moc diky za radu uz se mi to podarilo zprovozni :-)
Vypada to nejak takhle:

SELECT TOP 5 urlURL_adresa_stranky, COUNT(*)AS 'pocet'
FROM dbo.URL_adresy

GROUP BY urlURL_adresa_stranky
ORDER BY COUNT(*)DESC

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 7 hostů

Podobná vlákna

SQL 2000 vs 2005 — založil Tomas

SQL script na serveru — založil Kamil Skála

Ziskani dat z MS SQL SERVERU — založil machis

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý