Převod z 8 do 10 soustavy – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Převod z 8 do 10 soustavy – C / C++ – Fórum – Programujte.comPřevod z 8 do 10 soustavy – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Vacken
~ Anonymní uživatel
3 příspěvky
27. 5. 2016   #1
-
0
-

Dobrý den,

začínám s programováním a chtěl bych se zeptat jestli by mi zde někdo nenapsal zdrojový kód pro převod z 8 do 10 soustavy v programu C. Nejlepší by to bylo i s komentáři abych to pochopil, ale netrvám na tom.

Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 86.61.185.–
Reklama
Reklama
hlucheucho+10
Posthunter
27. 5. 2016   #2
-
0
-

Jedna možnost je osmičkové číslo načíst jako řetězec a pak pomocí sscanf přečíst tento řetězec jako osmičkové číslo. Jinak každá cifra osmičkového čísla představuje příslušný násobek mocniny 8. Z toho vyplývá jaký algoritmus by šlo použít pokud nepoužiješ sscanf.

hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
hlucheucho+10
Posthunter
27. 5. 2016   #3
-
0
-

   

int cislo;
printf("zadej osmickove cislo");
scanf("%o", &cislo);
printf("dekadicky %d", cislo);


hu

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.178.67.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 203 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý