Pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Pomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.comPomoc – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
Mateos0
Duch
29. 5. 2016   #1
-
0
-

čaute, v programovaní som nováčik a ako skúšam tam tak stála mi nefungujú 2 veci. A to sú: priemer(viem že to je asi to najľahšie čo môže byť ale nejako mi nechce fungovať) a ta druhá je najsť maximalnu vygenerovanú hodnotu. Vďaka za prečítanie a pomoc.

Môj kód:

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#include<time.h>
 
main()

{
    int i,x=0,n,max,nc;
    float priemer;
    FILE *f;
    f = fopen("vstup.txt", "w+");
    srand(time(0));
    printf("zadaj cislo od 10 do 15\n");
    scanf("%d",&n);
    fprintf(f, "%d ",n);
    for(i=1;i<=n;i++)
    {
    fprintf(f, "%d ",x);
    x=rand()%(100-1+1)+1;
    priemer=(x+x)/n;
        if(nc > max) {
               max = nc;
    }}
    f = fopen("vystup.txt", "w+");
    fprintf(f, "Maximalna hodnota je: %d\nPriemerna suma je: %.2f ",max,priemer);
    fclose(f);
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.62.17.–
BDS+3
Věrný člen
29. 5. 2016   #2
-
0
-

#1 Mateos
doufám, že to není domácí úkol: 

int main()
{
	int i, x, sucet = 0, max = 1, n=0;
	float priemer;
	FILE *f = fopen("vstup.txt", "w+");

	srand(time(NULL));
	printf("zadaj cislo od 10 do 15\n");
	scanf("%d", &n);
	fprintf(f, "%d ", n);

	for (i = 0; i < n; i++)
	{
		x = rand() % (100 - 1 + 1) + 1; //?? - nesmysl!
		fprintf(f, "%d ", x);
		sucet += x;
		if (x > max)max = x;
	}

	priemer = (float)sucet / (float)n;
	fprintf(f, "\nMaximalna hodnota je: %d\nPriemerna suma je: %.2f ", max, priemer);	
	fclose(f);

	return 0;
}

v kódu chybí ošetření vstupu a přístupu k souboru. To si dodělej sám.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
Mateos0
Duch
29. 5. 2016   #3
-
0
-

Vďaka, všetko funguje. Nie nie je domáca úloha len si skúšam robiť programy a chcem vedieť príčinu prečo to nefunguje.

Nahlásit jako SPAM
IP: 195.62.17.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 5 hostů

Podobná vlákna

Pomoc !!! — založil Vlasta

Pomoc — založil piwolukas

Pomoc — založil Aikon

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý