Python - ochrana před spadnutí netu – Python – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Python - ochrana před spadnutí netu – Python – Fórum – Programujte.comPython - ochrana před spadnutí netu – Python – Fórum – Programujte.com

 

Swab0
Newbie
1. 6. 2016   #1
-
0
-

Čus mám tenhle skript, na zaznamenání pohybu vyfotím a pošlu na mail, ale musím být neustále připojen k netu, chtěl bych tam přidat nějakou ochranu, když mi třeba spadne net tak aby se celej skript nevypnul, ale třeba fotil dál bez posílání mailu.

Je to na Raspberry pi 2 B. 


def get_file_name():
     return datetime.datetime.now().strftime("/home/pi/Detector/photo/%Y-%m-%d_%H.%M.%S.jpg")

def main():
 try:
  sensor = 4

  GPIO.setmode(GPIO.BCM)
  GPIO.setup(sensor, GPIO.IN, GPIO.PUD_DOWN)

  previous_state = False
  current_state = False
  cam = picamera.PiCamera()

  while True:
      time.sleep(0.1)
      previous_state = current_state
      current_state = GPIO.input(sensor)
      if current_state != previous_state:
          new_state = "HIGH" if current_state else "LOW"
          print("GPIO pin %s is %s" % (sensor, new_state))
          if current_state:
              fileName = get_file_name()
              cam.start_preview()              
              time.sleep(2)
              cam.capture(fileName)
              time.sleep(1)
              SendMail(fileName) 
          else:
              cam.stop_preview()
 except KeyboardInterrupt:
     print " System is terminated"
 except Exception:
     print "Nastal Error"

if __name__ == "__main__":
       main()

Díky za jakýkoliv návrh.

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
NeregistrovanyHookyns
~ Anonymní uživatel
62 příspěvků
1. 6. 2016   #2
-
0
-

V Pythonu nedělám, takže možná plácnu hloupost, ale to "spadnutí netu" jak zmiňuješ se přece nějak projeví, pravděpodobně vyjímkou, která vyskočí z procedury SendMail() ne? Dej kolem té procedury try-catch (zde jak vidím, tak spíše try-except blok :D) blok. Soubor ti zůstane uložený a pokus o odeslání mailem to neshodí, protože to zachytí try-catch a bude to pokračovat dál.

Nahlásit jako SPAM
IP: 77.95.192.–
Swab0
Newbie
1. 6. 2016   #3
-
0
-

#2 NeregistrovanyHookyns
Okej vyzkouším, díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
Swab0
Newbie
2. 6. 2016   #4
-
0
-

#2 NeregistrovanyHookyns
Tak jsem to zkoušel nějak vložit do tohodle skriptu, a výsledek byl jen že mi to fotilo pořád i bez internetu ale naopak když byl internet zapnutej tak to pořád neodesílalo, takže jsem ten try - except blok vložil do druhého skriptu který je přímo na odesílání mailu a už to valí, sice když "vypadne net" je to mnohem pomalejší než to vyfotí ale jakmilo ho nahodím funguje v pohodě. Díky

Nahlásit jako SPAM
IP: 84.244.117.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
2. 6. 2016   #5
-
+1
-
Zajímavé

Tak to udelej jako dva nezavisle scripty. Ten posilaci si bude kontrolovat, jestli ma neco v boxu a kdyz jo, tak to zkusi odeslat. Do boxu pak neprijme nova data, kdyz tam nejaka ma.
Ona tam je totiz prodleva, jak dlouho to ma zkouset odeslat a asi diky tomu ti to brzdi. Kdyz to bude samostatne, jako thread, proces, tak ten proces, co foti to nebude brzdit.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:892d:bf...–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 6 hostů

Podobná vlákna

Python-zavirani oken v python shell — založil Daniel zita

Arma II - ochrana — založil RomanZ

Ochrana kodu — založil insider

Školní stránky-ochrana. — založil Ivo Obr

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý