Battleship game – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Battleship game – C / C++ – Fórum – Programujte.comBattleship game – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Philias0
Duch
2. 6. 2016   #1
-
0
-

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jestli tady někdo nemá kód na hru Lodě nebo mi stačí říct, jak bych měl postupovat. Děkuji

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.102.139.–
peter
~ Anonymní uživatel
3981 příspěvků
3. 6. 2016   #2
-
0
-

http://mujweb.cz/peter.mlich/hry/lode.htm
V prohlizeci si najdes zobrazeni zdrojoveho kodu. Je to teda javascript. Kliknes na start

Postupovat, no...
- udelas 2 pole (osobne davam prednost jednorozmernym, ted)
- do kazdeho pole rozmistis lode od nejvetsich po nejmensi, pokud se tam vejdou. Cyklus bych omezil treba na 100-1000 pokusu. Pokud se mu to nepodari, tak bych to zkusil cele znovu, tak 5x. A pokud ani pak ne, tak bych nabidl moznost uzivateli upravovat. Rozhodne nema smysl, aby ses pokousel rozmistovat spoustu lodi na maly herni plan do nekonecna :)
- pokud mezi nimi chces mezeru, tak do rozmeru lode zahrnes i 1 policko okolo pri zjistovani, zda je tam misto. V tom pripade doporucuji herni plochu rozsirit o 1 bod na kazde strane a pri umistovani prochazet policka +1 dovnitr, aby ses vyhnul neexistujicim hodnotam
- muzes tam pridat i otaceni lodi.

Nahlásit jako SPAM
IP: 2001:718:2601:26c:60df:7f...–
Philias
~ Anonymní uživatel
2 příspěvky
3. 6. 2016   #3
-
0
-

#2 peter
Něco jednodušší by nebylo ? :D

Zkouším si to udělat sám, ale nevím jak pokračovat

#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
#define MAX 5
int main ()

{
  int pocet_lodi, x, y, i, j, i2, strela;
  char lode[MAX][MAX];
//Všude nastavíme vodu
  for (i=0;i<MAX;i++)
  {
   for (j=0;j<MAX;j++)
       {
          lode[i][j]='~';  
       }
  }
//Nastavení lodí
  pocet_lodi=3;
  lode [2][2]='L';
  lode [4][2]='L';
  lode [3][3]='L';
//Princip hry
  printf("Zadej pozici x:");
  scanf ("%d",&x);
  printf("Zadej pozici y:");
  scanf ("%d",&y);
  while (3)
{
  if (lode[x][y]=='L')
  {
  printf ("zasah potopena\n");
  system("pause");
  }
  else
  {
       printf ("Vedle\n");
       system("pause");
  }
}


  
  system ("pause");
return 0;
}

Nahlásit jako SPAM
IP: 78.45.196.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 11 hostů

Podobná vlákna

Hra Battleship online — založil Mutagen

Game Maker — založil Samuel Lehotský

PHP Game — založil Yohaku

3D game engine — založil Jarda

Tkinter Game — založil Hike Mike

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý