Getchar() problém při cyklickém ukládání do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu
Reklama
Reklama

Getchar() problém při cyklickém ukládání do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.comGetchar() problém při cyklickém ukládání do pole – C / C++ – Fórum – Programujte.com

 

Hledá se programátor! Plat 1 800 € + bonusy (firma Boxmol.com)
Tax0
Super člen
15. 2. 2007   #1
-
0
-

Mám vytvořit program který by načetl pole pro max 20 znaků skutečný počet mám zadat z klávesnice. Zadat libovolný znak program by měl spočítat kolikrát je obsažen v poli....
Problém je následující při ukládání hodnot do pole mi program vyhodnotí ENTER jako znak tudíž když zadám "a" a pak dám "enter" jsou to 2 znaky. Tz cykl se pravděpodobně provede 2x.

int main(void)

{
char pole[20], znak;
int kolik, volba, plneni;
printf("Dobry den, vita Vas program pro praci s polem.\nProgram nejprve nacte nekolik znaku
(maximalne 20) a potom vam zobrazi kolikrat se zvoleny znak vyskytuje v poli.\n\nNyni zadejte prosim
kolik mist v poli budechte chtit vyuzivat: ");
scanf("%d", &kolik);

printf("\nBudete pracovat s %d poli. Nyni ulozte prosim znaky do pole.\n\n", kolik);

for (plneni=0; kolik > plneni ; ++plneni) //smycka pro zadavan znaku do pole
{
printf("\nZadejte znak: ");
pole[plneni] = getchar(); //Měl by uložit znak
printf("Ulozeno....\n");
}
..........


zkoušel jsem toto:
Sice už se při zádávání neprovede cykl okamžitě 2x ale zase na druhou stranu v poli jsou uložené
z neznámého důvodu jneom entery


............
for (plneni=0; kolik > plneni ; ++plneni) //smycka pro zadavan znaku do pole
{
printf("\nZadejte znak: ");
pole[plneni] = getchar(); //Měl by uložit znak
getchar(); // sežere enter
printf("Ulozeno....\n");
}
..........

Nenapadá vás jak by se to dalo vyřešit ?

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Carpe diem. (Horatius)
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.Vsetci mi hovoria, ze meno kocura sa ako heslo pre roota nehodi. :-( Ale ked ja som si tak privykol na mojho qzb!7kw_2et !
Reklama
Reklama
zacatecnik0
Super člen
15. 2. 2007   #2
-
0
-

na kod sem moc nekoukal ale jstli se ptas na nahradu getchar tak co gets :-D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Můj blog http://www.zacatecnik.wu.cz[br]Překládám anglickou knihu o wxWidgets http://wxwidgets.hustej.net
Jonyzz0
Návštěvník
15. 2. 2007   #3
-
0
-

Takhle by to už mělo fungovat:



for (plneni=0; kolik > plneni ; ++plneni)
{
printf("\nZadejte znak: ");
getchar(); // getchar pro nacteni Enter je nutne vlozit uz pred nactenim pismene do pole
pole[plneni] = getchar();
printf("Ulozeno....\n");
}


Je to z toho důvodu, že znak enter zůstal ve frontě už po zadání počtu znaků a uložil se do prního prvku pole.

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Tax0
Super člen
15. 2. 2007   #4
-
0
-

To Jonyzz: Tak tohle mě nenapadlo zkoušel sem dávat i 2 getchary a potom to jakž takž chodilo ale takyto rozhodně nebylo ideální. Zkoušel sem nahradit i getchar a načítat znak přes scanf ale to bylo to samé.

Díky tohle pomohlo už to funguje.... Taky mě to mohlo napadnout.... :D

Nahlásit jako SPAM
IP: ...–
Carpe diem. (Horatius)
Jak se liší Windows a Tamagoči? Windows chcípnou, i když se o ně staráte.
Viete ako spoznáte závislosť na internete? Keď narazíte autom do zvodidiel, a prvé čo hľadáte je back.Vsetci mi hovoria, ze meno kocura sa ako heslo pre roota nehodi. :-( Ale ked ja som si tak privykol na mojho qzb!7kw_2et !
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 65 hostů

Moderátoři diskuze

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032016 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý