Jak parsovat logfile v live streamu – .NET – Fórum – Programujte.com
 x   TIP: Přetáhni ikonu na hlavní panel pro připnutí webu

Jak parsovat logfile v live streamu – .NET – Fórum – Programujte.comJak parsovat logfile v live streamu – .NET – Fórum – Programujte.com

 

Toto vlákno bylo označeno za vyřešené.
MadmaX0
Duch
3. 6. 2016   #1
-
0
-

Čau,

potřebuju pomoc při streamovani logfile (jakmile se neco přičte okamžitě by to mělo být vidět na textboxu), zatím to mám na jedno tlačítko a dva textboxy a vypadá to nějak takto, je mi jasné, že tohle nebude live streamování s podmínkama u while(). Jsem zatím zelenac v C#.

Takže co potřebuji, log file má asi 25k řádků za hodinu. Tudíž potřebuji aby běžel ten parser v live streamu (okamžitě jakmile se zmeni prvni log načítat do) nevím, jak to ale udělat zatím... :) díky moc :)

        private void button1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            string path = @"C:\\Users\\Marek Schwarz\\Desktop\\zakladni log.txt";
            string pathoff = @"C:\\Users\\Marek Schwarz\\Desktop\\log.txt";

            StreamReader reader = new StreamReader(path);
            StreamWriter writer = new StreamWriter(pathoff);

// promenne

            while (reader.EndOfStream == false)
            {
                //vytahne všechna data, se kterymi chci pracovat do textbooxu1 a log.txt
            }

//***********************************************************************************
            string path1 = @"C:\\Users\\Marek Schwarz\\Desktop\\log.txt";
            string pathoff1 = @"C:\\Users\\Marek Schwarz\\Desktop\\logfinal.txt";

            StreamReader reader1 = new StreamReader(path1);
            StreamWriter writer1 = new StreamWriter(pathoff1);

        //promenne

            while (reader1.EndOfStream == false)
            {
                        // vyplní do spravnych promennych data, ktera jsem potřeboval, vyplni textbox2 a logfinal.txt
            }
            writer.Close();
            reader.Close();
            writer1.Close();
            reader1.Close();
        }
Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.242.–
BDS+3
Věrný člen
3. 6. 2016   #2
-
0
-

#1 MadmaX
co začátečnicky použít FileSystemWatcher?

mimochodem, když použiješ @ před řetězcem tak tam nedávej \\  

(string s = "C:\\Windows"; nebo string s = @"C:\Windows"; )
Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
MadmaX0
Duch
3. 6. 2016   #3
-
0
-

No, jsem z veškerých těch tříd sharpu celkem jelen, dělám C++ a tam je  pár tříd a každá má pár funkcí, zbytek si musí člověk napsat, tady je tam 100 tříd a každá má mnohem víc metod.

 Díky za tip se stringama...

No nicméně nevím jak to implementovat do mýho softu ten filesystemwatcher (je to celkem složitá podtřída, teda alespon mi to tak přijde) :( co mám tedy změnit v tom základním schématu... stále potřebuji docílit toho, aby se mi streamovaly listboxy (první while zaplní první listbox datama, se kteryma chci pracovat a druhej už zaplní druhej listbox datama (promennyma) se kteryma budu dale pracovat v softwaru) (takhle to funguje jen na tlačítko button1 :D a ještě se to načítá všechno od začátku, což je nemyslitelné, aby se načítalo vždy např. milion řádků :-) ).. Vím, že ten tip s tím filesystemwatcherem bude určitě dobrej, jen nevím jak udělat to aby to fungovalo tak jak má :-)

NEED HELP :-)

díky moc za každej tip.

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.242.–
Radek Chalupa
~ Redaktor
+1
Super člen
3. 6. 2016   #4
-
0
-

#3 MadmaX
Tak když děláš v C++, není nic jednoduššího než to udělat jako nativní aplikaci a použít WinAPI funkce FindFirstChangeNotification, WaitForSingleObject a FindNextChangeNotification...

Radek Chalupa 
- individuální konzultace, školení programování (C/C++, WinAPI, COM, ActiveX, ATL, C#, NET Framework, MFC) 
- vývoj software na zakázku 
http://www.radekchalupa.cz

Nahlásit jako SPAM
IP: 89.177.51.–
BDS+3
Věrný člen
3. 6. 2016   #5
-
0
-

#3 MadmaX

co je na tom složitého, FileSystemWatcher najdeš v toolboxu, na něj poklepeš myší, on se přidá k formu, do filtru mu nastavíš soubor, který chceš sledovat a pak poklepeš na událost Changed a do ní přidáš to co chceš aby to dělalo po změně toho souboru (načtení..).

Pokud to chceš dělat klasicky v C++, tak jak píše Radek Chalupa.

Nahlásit jako SPAM
IP: 185.69.69.–
W10 :)
MadmaX0
Duch
5. 6. 2016   #6
-
0
-

Díky!!! Moc jste mi pomohli... vyřešil jsem to už :-)

Nahlásit jako SPAM
IP: 94.74.242.–
Zjistit počet nových příspěvků

Přidej příspěvek

Toto téma je starší jak čtvrt roku – přidej svůj příspěvek jen tehdy, máš-li k tématu opravdu co říct!

Ano, opravdu chci reagovat → zobrazí formulář pro přidání příspěvku

×Vložení zdrojáku

×Vložení obrázku

Vložit URL obrázku Vybrat obrázek na disku
Vlož URL adresu obrázku:
Klikni a vyber obrázek z počítače:

×Vložení videa

Aktuálně jsou podporována videa ze serverů YouTube, Vimeo a Dailymotion.
×
 
Podporujeme Gravatara.
Zadej URL adresu Avatara (40 x 40 px) nebo emailovou adresu pro použití Gravatara.
Email nikam neukládáme, po získání Gravatara je zahozen.
-
Pravidla pro psaní příspěvků, používej diakritiku. ENTER pro nový odstavec, SHIFT + ENTER pro nový řádek.
Sledovat nové příspěvky (pouze pro přihlášené)
Sleduj vlákno a v případě přidání nového příspěvku o tom budeš vědět mezi prvními.
Reaguješ na příspěvek:

Uživatelé prohlížející si toto vlákno

Uživatelé on-line: 0 registrovaných, 4 hosté

Podobná vlákna

Iterovani ve streamu — založil Jakoby

Img ze streamu a Img do streamu — založil Mutagen

Ulozenie metadat zo streamu — založil playman22

 

Hostujeme u Českého hostingu       ISSN 1801-1586       ⇡ Nahoru Webtea.cz logo © 20032024 Programujte.com
Zasadilo a pěstuje Webtea.cz, šéfredaktor Lukáš Churý